Morella Morgue-Tristesse: A Három Faj mítosza (novella)

Remek írást kaptunk egy nálunk még új, de profi, máshol is publikáló szerzőtől.

Morella Morgue-Tristesse

A Három Faj mítosza

Réges-régen, még valamikor az idők kezdete előtt nem létezett más, csak a Sötétség; és valahol a mélyén öntudatlanul szunnyadt a Halál. A világ mozdulatlan volt és békés, nem volt semmi, csak a homály ölelése.
Nem tudni, meddig volt ez így; csak annyit, hogy sok millió év után a Halál hirtelen felébredt álmából.
A Halál természete az, hogy pusztítson, hogy mindenből létrehozza önmaga ellentétét. Így hát, ösztönének engedelmeskedve ölni akart. Körülötte azonban nem létezett más, csak a Sötétség, így az ő szövetét döfte át, létrehozva ezzel a Fényt.
A Fény pedig, bár aprócska volt, alig nagyobb, mint egy gyertya lángja, mégsem volt gyenge. Ő mindig el tudta űzni a Sötétet, az pedig minden erejét latba vetve sem tudta kioltani őt. Ráadásul a Fény is megszülte a benne rejtező Életet, igaz, hiába, mert rajta mindig felül tudott kerekedni a Halál.
A Halál immár rádöbbent, mit tett, de későn: testvérének nem tudta visszaadni egykori hatalmát. Így hát engesztelésként ajándékot adott neki: olyan teremtményeket, amelyek istenüknek tartották őt, és egy helyet, ahol lakhattak. Ezek a teremtmények bölcsek voltak és örök életűek, testük pedig gyönyörű, akárcsak magáé a Sötété.
A Sötétség megbocsátott meggondolatlan fivérének, és sokáig békében felügyelte ajándékba kapott lényei életét. De eljött egy nap, amikor az Első Faj ezekkel a szavakkal szólította meg őt:
- Mind egyformán tökéletessé lettünk teremtve, ahányan csak vagyunk. Senki sem feljebb- vagy alábbvaló a másiknál. Adjatok hát nekünk szolgákat, akik felett uralkodhatunk!
A Sötétség rábólintott a kérésre, és öccse így újabb teremtményeket alkotott. Nem alkotta őket olyan hibátlanná, mint az elsőket, de nem sokkal maradtak el azok mögött. Így hát nemsokára ők is elégedetlenkedni kezdtek.
- Miért szolgálnánk testvéreinket? Hiszen ugyanúgy a Halál gyermekei vagyunk mindannyian!

Emo-Vampire-1.jpeg

Ekkor a Fény, aki már régóta tervezte, hogy beleavatkozik a testvérek művébe, fondorlatos tervet eszelt ki. Gyermekét, az Életet küldte el a marakodó teremtményekhez, hogy új szolgákat ajánljon fel nekik. Azok gyengék lesznek és esendőek, ígérte, ők pedig uraik lesznek örök időkön át.
A teremtmények boldogan igent mondtak az ajánlatra, de nem tudták, hogy az Élet milyen képességgel látta el a Harmadik Faj lényeit. Bár arra nem volt képes, hogy a Haláltól megvédje őket, ezért rövid életűek voltak, de gyermekeket nemzettek, és lassan elfoglalták a Földet.
Az Első és a Második Faj segítséget kért volna a Sötétségtől és a Haláltól, de azok ezt válaszolták:
- Telhetetlenek voltatok és hiszékenyek. Elárultatok bennünket, akik segítettünk nektek. Így hát mától fogva, büntetésül új nevet és feladatot kaptok.
- Ti, akiket először teremtettem - kezdte a Halál -, mától fogva a Vámpír nevet viselitek. Az én nevemben kell az Embereket, az Élet fiait pusztítanotok. Azért, hogy kövessétek ezt a parancsot, arra ítéllek benneteket, hogy létezéseteket csak az ő vérük által tarthassátok fenn.
- A Fény pedig elpusztít majd benneteket. Amikor én nem borítom rátok védő palástom, álomtalan álomban kell szunnyadnotok - tette hozzá a Sötétség.
A Halál aztán így szólt a Második Fajhoz:
- Titeket pedig mától Alakváltónak szólítanak. Minden éjjel, amikor a Sötétségben is ott ragyog a Fény szolgája, a Hold teljes korongja, elveszítitek öntudatotokat, és szörnyetegként kell az Emberek vesztére törnötök.
- A halandók rettegnek majd tőletek, megpróbálnak elpusztítani, mi pedig nem vigyázunk rátok többé - mondta a Sötétség. - De hogy ne tűnhessetek el a Föld színéről, ha az Emberek között magatokhoz méltóra találtok, gyilkos harapásotok mellétek emelheti őt.
Így született meg a három Faj és harcolnak azóta is szakadatlanul.

ez tisztára jó!!! Többre, s

ez tisztára jó!!! Többre, s értelemesebbre pillanatnyilag képtelen vagyok. Beindította az agyamat. Köszönet érte.

Gratuláció

Remek írás!
Régóta vágytam egy ilyen fajteremtős történetre!
Köszönöm,hogy olvashattam!

top on the bottom

Érdekes a logikájának fejreállított piramistechnikája!
Ezen kívül ha az ő logikája mentén gondolom végig az értékek-erősségek vonalat, akkor az eddigi ismereteim megkérdőjeleződhetnek.
Ez nem baj; jó szellemi kihívás.
A írástechnikája viszont hibátlan.
Le a kalappal előtte - fel a kipát! :-)

Valóban.

Valóban remek.Köszönöm,hogy olvashattam.