Beszámoló az Álomfogó táborról

Üdv Mindenkinek!

Megjöttünk. Persze sokan talán nem is tudják, hogy messze jártunk - az idén is megrendeztük a már sokadik éves Álomfogó Tábort, most a Dunántúlon, Alsómocsoládon, ami egy kb. 430 lakosú zsákfalu. A helyi ifjúsági szervezők (Anikó és Marietta) úgy döntöttek, hogy idén az egész nyáron folyó ifjúsági programjaikat az én Álomfogó-könyveimre építik, és író-olvasó találkozóra hívtak. Végül úgy döntöttünk, hogy az egész Álomfogó Tábort oda visszük egy hétre. Volt erdei túra, nyomozós krimijáték, Álomfogó-kártyajáték, kvízverseny, stb. Az alábbi képek némi ízelítőt adhatnak.
(megjegyzem: ebben a kis faluban a 9... 8... 7...-ről egyetlen mukkot se mondtak, kerülték a témát - a dark világot nem szeretik, nem értik. És még valami: 9 éve nem tapasztaltam olyat, mint a dombóvári Alexandra boltban: EGYETLEN KÖNYVEMET SEM ÁRULTÁK!!! Ez gáz.)
Tehát a képek:

DSCF9018.JPG
ÍRÓ A ZÖLDBEN

DSCF9081.JPG
ANGYAL A MOCSOLÁDI TEMETŐBEN - NAGYON PARA, FŐLEG ÉJJEL

DSCF9230.JPG
ERDEI TÚRA - PETÓ, NOÉMI, LIN, BOGAS, ANNA

DSCF9245.JPG
LÁNYKA, A "KEMÉNY"

DSCF9277.JPG
MEGBESZÉLÉS AZ ERDÉSSZEL, AKI A TÚRÁKAT VEZETTE - ELMONDTA, HOGY 9 !!! RÉTI SAS ÉL MOCSOLÁD KÖRNYÉKÉN

DSCF9375.JPG
LIN, MINT HULLA A NYOMOZÓS JÁTÉKBAN

P7230113.JPG
AZ ÍRÓ DEDIKÁL

P7230119.JPG
VOLT MIT - TÖBB, MINT 70 KÖTETET KELLETT DEDIKÁLNOM

P7230166.JPG
ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

P7230175.JPG
ÉS MIVEL ÉPP SZÜLETÉSNAPOM VOLT, TORTA, ÉNEK ÉS SOK JÓ KIVÁNSÁG IS AKADT

DSCF9053.JPG
ALSÓMOCSOLÁD LÁTKÉPE - JA, ÉS GYURI, MINDIG FEKETÉBEN

mély együttérzés

Hát igen azt hiszem én is a szövegtelen dallamos megnyugtató zenéket preferálom leginkább. Az ismeretségemben meg mindenki csak néz, hogyan lehet ilyenek hallgatni:D
Családoddal kapcsolatban is megértelek. Sajnos, nálunk is hasonló a helyzet. Bár szobám rejtekén azt olvashatok amit akarok. Viszont nyíltan meg... A családom szerint az olvasás nem normális dolog. Legutóbb mikor rajtakaptak, nagy ordítások közepette eláztattak a könyvemmel együtt. De aztán a könyv megszáradt, én pedig olvastam tovább. Azt hiszem számukra akkor lennék értelmes ember ha már így 21 évesen találnék egy lányt akit elveszek életre-szóló adósságokba verem magam és munka mónika munka mónika napirendet élek. De úgy érzem ez nekem nem fog sosem menni:D
No és akkor a végére egy ajánlás: eső próbáld ki hogy ezt hallgatod a zenéid aláfestéseként, rettenet, hogy mennyire fel tud dobni bármit:)

Annak örülök.

Rajzfilmek nálunk viszonylag elfogadhatók - anya is szereti őket. Kivéve a japán animéket, amiket én nézek - mégis most várom, hogy anyu elmenjen dolgozni és előkaphassam a Macskafogót. :3
Olvasás téren pedig én is hasonló voltam, valóságos könyvmoly - általános iskolás koromban más elfoglaltságom nem nagyon volt. Elsős koromban én voltam az első, aki megtanult folyékonyan olvasni, kaptam is az ötösöket, meg az első veréseket érte. Szüleim válásakor fordultam a számítógép és az akkor számunka is elérhető váló internet felé - csak itt voltak barátaim.
Fantázia, álmodozás. Mindig Akrina jut eszembe. Saját kis világom, ahova mindig visszavonultam. Ma már főleg történeteim helyszíne, amit próbálok a lehető legjobban lerajzolni. Fantáziálni zenélve szoktam ma már, ebből jönnek mindig az ihletek, megnyugtat. Nem az a rockos, szöveges fajta - hanem a szövegtelen, dallamos, nyugtató.

a sakál türelmes

A sakál türelmes, A többi állat fel-alá rohangál, de ő csak áll, tsak áll, sakál :-)
Én hét éves koromban már képtelen (kép nélküli) regényeket olvastam, a napom felét a könyvek világában töltöttem. A real time világ nem fogadott be, vagy én nem tudtam beilleszkedni ... Ha lett volna annyi eszem, türelmem és szőröm az államon, mint ma ...
De nem volt.
Ma ha leülök a TV vagy DVD elé egy rajzfilmet megnézni, akkor a felségem tesz megjegyzéseket, hogy "nincs valami normális?", de a DEKO tv-t annyira nem kedvelem ... Már a lányom is kinőtte az én igényszintemet :-)
Törődj bele, hogy TE mindig más leszel, mint ŐK. Arra kell a fantázia, az álom, hogy valahol otthon legyünk.
sakal-ii.jpg

De szülők néha másképp gondolják...

... és ha észrevették volna, hogy ilyesmit olvasok tizenkisévesen... Akkor szobafogságom lehet, hogy még mindig tartana:)
Aranyos klip^^ Köszi. Anyumnak talán megpróbálom majd e-mailon elküldeni, de általában automatikusan kitörli az ilyesmit.
(Nem a pps fájl kell elküldeni, hanem csak a linket!)
Nekem szinte minden kimaradt, ami az ő szemükben kisgyerekes. És a Gergő könyvek azok (A Harri Pottyer viszont nem). De majd ha végleg kirepülök és nem fogják látni, épp milyen könyvet olvasok, akkor előveszem egy könyvtárból a sorozatot és visszarévedek a táltosok közé. Már hiányzik a sakálom:)

túl idős

A meséhez és a szeretethez nem lehetsz túl idős, legfeljebb túl bezárt.
http://officendcoffee.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/05/A-szerete...

Hina-chan

Muszáj megjegyeznem:
Lányka, a "kemény" képéről nekem Hina Kagiyama jutott eszembe. Touhou Project, tizes játék, Mountain of Faith, második pálya bossXD
Spin Hina, Spin! XD

No, visszatérve a komolyságra - és megpróbálva dobozba zárni a hatalmas Touhou-mániát -
Örülök, hogy jó volt:) Majd pár év múlva valószínű, hogy Mörcike is ott fog ülni köztetek. Addig szüleim elől titokban majd újra kiveszem a könyvtárból a Gergő könyveket, és talán sikerül az Álomvámpírok II-őt is elolvasnom - sajnos mire eljutottam odáig, hogy megjelent, már "túl idős voltam hozzá".

Béla, a pók

A tegnapi postolásom után a hálószobában megjelent Béla a pók. Általában okosan szokta szőni a mondandóját, és ezért érdemes odafigyelni rá. Csak úgy ragadnak a szóképei. Megjelent, és a Böszörményi polcra ereszkedett, ahol egy ideig megült, néhány könyvet behálózott, majd tovalebegett. Mivel kettőnk kommunikációja alapvetően testbeszéd, amiben ő az erősebb, lévén több és mozgékonyabb végtaggal rendelkezik, nem volt lehetőségem visszabeszélni. Inlézsebazssiv.
konyv-pokkal.JPG
Azután csak leesett a ma már érvénytelen húszfilléres. Először "Az ütközet a Meredim felett", majd a Kucó, onnan Rontásűzők, végül a Jonatán sorozat. Ugyebár egyik sincs rajta az aláírandó könyveket tartalmazó asztalon (pár képpel feljebb)?
Tehát nem a "9...8...7" sorozat hiányzik, hanem csak a Gergő sorozat volt (amibe a két Harby Riann-t beleapplikáltad utólag).
Félig tele vagy félig üres? Idd ki, és akkor egyértelműen teljesen üres lesz. Megtölthetően.
Az éjjeliszekrényre szoktak tenni két poharat, az egyik tele, a másik üres. Mert ugye ha felébredünk, akkor vagy szomjasak vagyunk, vagy nem.

Szeret Ettel

irigylünk és üdvözlünk

Az hogy néhány könyvedről nem esett szó, nem olyan para. Normális. Olyan paranormális. Már engem sem mindig vernek, ha matekos ízű egy-egy beszólásom.
Az hogy nem volt könyved a boltban, jó hír! Mind megvették!
Az a korosztály nem ez a korosztály, oszt állj - le a satnya feltételezéSEKKEL. Nem ér az egy sekkelt sem (izé - sekel).
A feldobott program alapján jó tábornak tűnt - csak a pozitívumokat említsd.
Elővettem a Kucódat, mert egy cikkhez akartam pár nyelvi hibát említeni. A Villamostangóban van hét, de mind szerkesztői (elválasztás, felesleges sorkihagyás, spaceburjánzás). A Kucóban viszont, mivel azt tudatosan elnyelvelted, nem jöttem rá, hogy van-e hiba, udvariasságból tökéletesnek vettem. Rég olvastam őket. Még most is fel tudok benne fedezni egy-egy olyan nyelvi leleményt, amire Kazinczy is csettintene.
Ha Pesten jártok, majd látjuk egymást, légy üdvözölve!