Egyedülálló lehetőség a Magyar Televíziónál - nektek!

Egyedülálló lehetőség a Magyar Televíziónál - nektek!

suveges.jpegKedves Hölgyek és Urak, kik kedvelitek a betű és film alapú történetmesélést! Egyedülálló lehetőséget kaptatok, és szeretném, ha erről tudnátok!
A helyzet a következő: úgy néz ki, hogy a Magyar Televízió 2012-től gyermek-, és ifjúsági csatornává alakítja át az m2-t. Vagyis reggeltől késő estig a ti korosztályotoknak (0-tól 18 éves korig) fog szólni rajta minden műsor. Ez eddig még nem is volna olyan érdekes, de a kinevezett intendáns (az m2 vezetője), Süveges Gergő úgy döntött, hogy tényleg a lehető legjobb csatornát szeretné a semmiből létrehozni (Mo-on ugyanis ilyen csatorna még sosem volt!), ezért hajlandó meghallgatni a jövendőbeli nézők véleményét. És bizony az is kiderült, hogy ez a részéről nem kamu és pr-fogás! A javaslatokra, véleményekre személyesen szokott reagálni, kérdez, vitatkozik, tehát elérhető! Ez bizony eddig nem volt szokás (eddig a tévécsatornák vezetői maguk közt döntötték el, mit nyomnak le a nézők torkán – oszt néztük, amit kaptunk).
Tehát ez eddig nyerő!
Sajnos azonban az eddig beérkezett hozzászólásokból az is nyilvánvaló, hogy kizárólag a szülők, a felnőttek ontják az ötleteket, viszont a korosztályotok, aki majdan tényleges nézője lesz (vagy nem) az új csatornának, meg se nyikkan.
Azt javasolnám nektek, hogy most tényleg mocorogtassátok meg a szürke agysejtjeiteket, és jelentkezzetek be Süveges Gergő blogjába (előbb regizni kell az Indapas-ra), majd szedjétek össze a gondolataitokat, és írjátok meg neki, milyen ifjúsági csatornát néznétek szívesen. Nem a már ismert tévésorozatok, videóklippek, animék, stb. ismétlését kéne kérni! Eresszétek el a fantáziátok, és találjátok ki, milyen témákról, problémákról, érdekességekről, eddig cikinek és gázosnak vélt dolgokról szóljanak pl. az új magazinműsorok... Szeretnétek-e, hogy legyen egy olyan ifjúsági szerkesztőség, ahova riporter-tanoncnak lehetne jelentkeznetek...? Mely kortárs vagy klasszikus regényeket, történeteket látnátok szívesen tévéfilmként, rajzfilmként, bábjátékként...? Milyen oktató, ismeretterjesztő, felvilágosító sorozatok legyenek...? Pl. akarnátok-e egy tv-íróakadémiát, ahol vers-, és prózaírást tanítanának, és be lehetne küldeni az írásaitokat, amiket szakértők bírálnának, és a jobbakat színészek felolvasnák, jelenetben életre keltenék...?
Remélem, most már vágjátok a lényeget? Ez tényleg tök jó lehetőség, csak használjátok ki, és mielőtt bármit felraktok a blogra, előbb alaposan gondoljátok át, rágjátok meg, készítsetek ötletvázlatot.
Mágusocska akár segíthetne is abban, hogy a Lilithesek a legközelebbi talin egy közös anyagot állítsanak össze, de azért minél többen, egyénileg is nyomassátok az ötleteket!

Íme, az intendáns úr blogja:

Süveges Gergő blogja

HAJRÁ, MEG ILYENEK...

Köszönöm

Köszönöm! *pirul* Rajta vagyok!

tényleg

Tényleg agyalj! Gyula bátyó tegnap azt mondta, szerinte te vagy az egyik azon kevesek közül, akitől valóban értelmes ötletek várhatók.
[bár talán ezt nem biztos, hogy publikusnak szánta - na mindegy :-) ]

Remek!

Végre egy megnyugtató hír a médiából! A brainstormingos közös ötletgyűjtés lehetőségét támogatom, elvégre, anno annyi jó történet és érdekes téma bukott fel bennünk/belőlünk (jegyzem, míg ki nem haltunk innen)!
Még valami, amin két vizsgakérdés közt elkalandozhatok! *vigyor* Köszönjük!