Bianca - Egy méterrel lejjebb (novella)

Bianca újabb írása:

Bianca -
Egy méterrel lejjebb
-Ne ! - kiállt egy reszkető hang a távolban. – Félek - suttogja ugyanaz a hang. Léptek zaja hallatszik. Nem csak egy ember, legalább kettő. Megállnak. Lassan hajnalodik. Az alakok már kezdenek felismerhetővé válni. Az egyik nagyon vékony, gyönge srác, a másik hasonló testalkatú lány. Lihegnek. Lehet, hogy menekülnek valaki elől.
Újra elindulnak. Közelebb érnek hozzám. Megint megállnak. Mindkettő arca ijedt, de másként. A lány inkább rémült, a fiú fájdalmas arcot vág. Beszélgetnek. Közelebb szállok, hogy halljam miről vitatkoznak.
- Mondtam, hogy ne tedd meg! - zihálja a fiú ingerülten. Fiatalabbnak néz ki, mint a lány, de nagyon hasonlóak.
- Nem tehettem mást. Megmentettem az életed! - zokogja a lány. Kezébe temeti arcát és a földre csuklik. Most látom, hogy a kézfeje véres.
- De közben megölted! Fel tudod fogni azzal a kis agyaddal Zoé, hogy mit tettél? - üvölti a fiú. Hangja ingerült, mégis mintha hálás lenne azért, amit a nővére tett érte.
- Tudom, tudom, tudom, de csak így menekülhettünk meg Előle. – zokogja tovább Zoé. Odamegy az öccséhez, és átöleli, de a fiú lerázza magáról a karjait.
- Most mihez fogunk kezdeni? Gondoltál már rá? Ja, nem bocs, te nem gondolkodol. Ha most én feküdnék ott a helyén, akkor legalább nem kéne menekülnöm és bujkálnom életem további részében egy gyilkossal - Az utolsó szavak végtelen megvetést sugároznak. Zoé lábai elé köp. Gyűlölet sugárzik fiatal szeméből, olyan gyűlölet, amit az ember olyasvalaki iránt érez, akit tisztel.
Tovább szállok. Eleget hallottam a szerencsétlen történetükből. Néha elszálltam a házuk felett: valószínűleg a részeges nevelőapjukat csinálta ki Zoé. A férfi gyakran verte őket. Többet nem fogom őket nézni. Remélem, máshol nem ilyen az élet.
Ezzel fölszállt a piros kis bogár, és ahogy repült, a hátán egy fájdalmas fekete pötty jelent meg.

Érdekes

Nem várt csattanó fogadott a végén - ez kifejezetten tetszett! Mondjuk még mindig nehezen emésztem a sok, rövid mondatot egymás után, de ez az én bajom. Gratulálok! Csak így tovább!