SZAVAZÁS

Nagyon rég kéritek - és teljesen jogosan! - úgyhogy végre megemberelem magam, és feltárom a szavazás "rejtelmeit", adatait.

9... 8... 7...

2007 novemberében jelent meg a regény, mely a maga nemében azért volt egyedi és különleges, mert a szerző, Böszörményi Gyula bevállalta azt, amitől minden írót kiverne a frász: úgy ír regénysorozatot, hogy az olvasóra bízza, miként folytatódjék az. Ennek érdekében az első kötet végén közzé tett egy felhívást, miszerint aki akar, szavazhat.

A 9... 8... 7... főszereplője Lili vagy Lilith - egy átlagos tinilány a cseppet sem átlagos, démonok által uralt Budapesten. A könyv végén két "zéró", azaz nulladik, záró fejezet van: a "Lili" címet viselő azt állította, hogy a főhős valójában egy szerencsétlen, skizofrén lány, aki csupán képzelte a démonokat, hogy így könnyebben elviselhesse a valós élet és családja széthullása borzalmait. A történet végén Lili meggyógyult és... ???

A "Lilith" címet viselő záró jelenet viszont azt állította, hogy a főhős eleinte valóban hiszi, amit a környezete is mond, tehát azt, hogy "bolond" volt, ám egy váratlan fordulat (épp a kezelőorvosa által) bebizonyítja számára, hogy a démonok mégis valóságosak, és neki fel kéne vennie velük a harcot. Lilith tehát egy démonvadász, aki...

Nos, e két lehetséges folytatás között kellett döntenie az olvasónak! [Az eltelt egy év során többen feltették azt a kérdést, hogy a két "Zéró" fejezet szövege miért hasonlít olyan - szinte zavaróan, bosszantóan - egymásra. Ugyanis ezek, főleg a múlt visszaidézésekor, szinte szó szerint megegyeztek egymással, ami tényleg idegesítő lehetett. A magyarázat egyszerű: a szerző és a kiadó eredetileg úgy akarták megjelentetni a könyve(ek)t, hogy a két különböző befejezés NE ugyanabban a kötetben legyen benne. Külsőre minden kötet teljesen megegyezett volna, de az egyik példány Lili, a másik Lilith befejezésével jött volna ki, és a boltokban is összekeverve árulták volna - így teljesen a sorsra lett volna bízva, hogy az egyik olvasó Lili, a másik Lilith befejezésű könyvet vesz meg. Ezután a kiadó várt volna, hogy kiderül-e a "disznóság", s csak mikor igen, akkor szavaztattak volna. --- Csakhogy a nyomdábakerüléskor kiderült, hogy a magyar törvények tiltják az ilyen irodalmi trükköket [látszik, hogy törvényhozóink a nagy lóvé felmarásán kívül semmihez sem értenek, hülyék, mint a tök!], mondván: ugyanazon cím alatt nem jelenhet meg más-más szöveg! Ezért - mivel már másra nem maradt idő - a két befejezést egyszerre tették a könyvbe, s már átírni sem lehetett őket.)

S most lássuk, miként alakult a 9... 8... 7... szavazása:

Összesen 283 szavazat érkezett

Ebből

LILI (a skizofrén lány) 36

LILITH (a démonvadász) 247

szavazatot kapott. Naná! A szerző sem lepődött meg, bár fel volt rá készülve, hogy ha az kell, megírja Lili történetét, aki ebben az esetben más "démonlátó" skizofrén fiatalokat gyógyított volna - s egy idő után kezdett volna gyanakodni, hogy talán mégis nekik van igazuk! Szerintem az se lett volna unalmas! :-)

2008 végén aztán megjelent a 6... 5... 4... [bár a 9... 8... 7...-re még tegnap is érkezett szavazat! Igaz, már nincs értelme :-) ], ami Lilith további sorsát mesélte el - s ennek végén is lehet szavazni, s ez már egyáltalán nem olyan előre sejthető végeredményű!

A tét: Lilith a FENEVAD vagy SYNERELLA világában éljen tovább?
Aki alaposabban belegondol, érti-érzi, hogy ez nem csupán két alternatív, kitalált világ közötti választás! Itt már nem csak a "kalandos/nem kalandos-ról van szó!

Szóval merre tovább? A 6... 5... 4... folytatására kb. 2009 júniusáig lehet szavazni!!! A pontos lezárásról értesítünk mindenkit.
A jelenlegi [2009. január 21. 12:30] állás a következő:

FENEVAD 40

SYNERELLA 9

Szóval húzzatok bele, még lehet eső, lehet hó! Hamarosan a honlapon is lehet majd szavazni, addig is itt frissítjük az adatokat.

aha ...

én is ..
csak az idő ...
meg a többi ...
meg írnyi könnyű - csak úgy lájtosan :)
Na ne má !

Alternatíva

Én is töprengtem már azon, hogy vajon hogy alakult volna a történet, ha a másik irányt választjuk. De ez már a jövő zenéje...
Miért ne írnánk meg mi a másik oldalt? *vigyor* Anno volt egy mesekönyvem, amiben egy mesének sem volt vége, hanem az olvasónak kellett megírnia... Vagy öt példány volt a könyvből, mert folyton új végeket találtam ki a meséknek... *szélesebb vigyor* Bár Synerella hullavilága nekem nem egészen ijesztő, inkább unalmas volt. Bár ki tudja - kicsit Falloutos volt a megjelenés, szóval akár még... *kattog az agya, elkalandozik*

csakazértisss

Tudom, hogy a kisebbséghez tartozom, de ...
Most hogy a Lilithes vég megvolt (ami számomra részben kezdet, részben körelem egy végtelen ciklusban), szóval elgondolkodnék egy Lili féle változaton. A filmekben számomra a véres, öldökléses elemek nem számítanak ijesztőnek. A vérfarkas-vámpír mennyivel lenne ijesztőbb Grimmék gyermekevő vasorrújánál? A kafkai ránk települő massza (Lili) viszont a mindennapi hót közönséges konyhaszagú tappancsfeldobásával - az torokszorító és gyomorfacsaró.
Nekem.
Mert én más vagyok?
Képmás?
Egy olyan kép mása, amelyik másként teremtetett.
Képmásként.
Valakinek a képmására, aki olyan mint én.
Szerintem.

(Mt 10,28
És ne féljetek azoktól, a kik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, a ki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában. )

Hahó :)

kicsit lemaradtam, már 2O11 van, de muszáj hozzászólnom:D én naggyon örülök, hogy a fenevados verzió nyert, mert synerella világát még abban az egyetlen zéró fejezetben is szorongva olvastam. nyomasztó nyomasztó nyomasztó volna.. a fenevadé pörög, izzik, lángol.. mint a Pokol.

egyetértek Johana-val

sztem sem kéne mindkét befejezést kiadni, mert ennek az egésznek a választás a lényege. én szem.szerint a synerella-s folytatásra szavaztam, de ha nem az lesz, akkor is olvasom majd. viszont ha az lesz, akkor nem biztos, h szeretném tudni, h mi lett volna a fenevados folytatásban... a lényeg,. h szerintem, semmiképpen sem kéne mindkét befejezést megírni...
ennyi. =)

Köszönöm a válaszodat. Nem

Köszönöm a válaszodat.
Nem tudtam, hogy ez a gondolat már megfordult a ti fejetekben is, és Gyula bátyónak még kedve is lenne hozzá. :-) Ez tök jó!
Viszont, szerintem, nem feltétlenül kéne egyszerre megjelentetni a két könyvet. De ez csak az én meglátásom.

+1x köszömöm.

Zsófi

???

Engem kicsit elgondolkodtat, hogy mind2 lehetőséget meg kéne írni vagy sem, senki ne értsen félre mindkettőt nagyon szívesen olvasnám, de valahogy, szerintem elveszik az egésznek a lényege, a választás lehetősége.
Ha mindkét rész ki lenne adva, mégha egyben is, akkor jönnének a követelőzök,/ és jogosan/, hogy akkor a 2. részt is meg kéne írni, Lili főszereplésével, ami aztán a végével újabb 2 regényt, újabb választási lehetőséget jelentene.
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem nyerjen az, amit a többség szeretne, ha már választhattunk.:D

Persze ez csak az én véleményem.

U.I.:
Rontásűzők? Ez lesz az új regény címeeee? Ááááá, iszonyat jól hangzik, juj már alig várom.:DD

Nem semmi!

Kedves Zsófi, ez aztán a fantázia sziporkázás! Nos, mint korábban is írtam, Gyula bátyó jó előre, még a 6... 5... 4... befejezésekor részletesen kidolgozta mindkét lehetséges folytatást, persze vázlatként, hogy bármiként alakul is a szavazás, ne jöjjön zavarba. Később Noémi, a felesége és a kiadó is felvetette, hogy érdemes volna mindkettőt megírnia, mert a két befejezés nagyon eltérő véget ér, és érdekes volna. Ezzel nem is volna gond, mert Gyula bátyónak is lenne hozzá kedve, de az idő... Jelenleg a Rontásűzők c. új regényén dolgozik, s amint befejezi, jön a 3... 2... 1..., ám jó, ha szeptember végére az egyik verzióval végezni tud. Így, ha mindkét változatot szeretnétek-szeretnénk, akkor csak jövő tavasszal jelenhetne meg - hisz úgy volna érdemes kiadni, hogy a kétféle 3... 2... 1... egyszerre jöjjön ki. Hm...
És mi köszönjük neked, hogy megosztottad velünk a gondolataidat!!!

Fenevad vagy Synerella vagy mindkettő?

Sziasztok!

Én a könyvhéten vettem meg az első két kötetet és most sikerült csak a végére jutnom. Elég sokat gondolkodtam, hogy Fenevad mellett vagy Synerella mellett tegyem le a voksomat. Mind a kettőben látok fantáziát, persze a legtöbbet Fenevadéban. Fenevad sokkal nagyobb izgalmat és kalandot sejtet, éppen ezért furdal a kiváncsiság, hogy Synerellából mit lehet kihozni.
Ezért felmerült bennem egy kérdés.

Meg lehetne-e azt oldani, hogy mindkét történetet megismerjük a szavazás eredményétől függetlenül?

Enoch-ról nem sokat tudok, csak annyit amennyi a könyvben le van írva (le lassította az időt). Fenevad fejezet végén Lilith elindul Enochot megkeresni. Gondolom a nyomára bukkan.

Lehetne egy olyan fordulat, hogy - Enoch nem csak lelassítani tudja az időt - hanem a Lilithben fel-fel bukkanó "mi lett volna ha...?" kérdésre meg is tudja mutatni a választ (ez lehetne a könyv utolsó fejezete).

Lehetne olyan fordulat, hogy betekintést nyerünk egy másik dimenzióba, vagy párhuzamos világba, ahhol szintén végig izgulhatjuk Synerella világában zajló eseményeket. (újabb kötet vagy még pár fejezet lehetne belőle a 3. rész végén)

vagy

Lehetne "rémálom a rémálomban".
Miután a Fenevad világában lévő kalandok végetérnének Lilith felébredne, és egy cseppetsem bíztatóbb vilgában találná magát, Synerella világában. (bár ez a megoldás, hasonlítana az első két kötet közti átvezetéshez. (újabb kötet lehetne belőle)

Ha én lennék az író, biztos mind a két történetet az olvasók elé tárnám valamilyen formában. Főleg most, hogy kezd kirajzolódni a szavazás eredménye, ami számomra azt mutatja, hogy nem nagyon látnak fantáziát és elsöprő kalandot Synerella világában.
Szóval márcsak azért is megírnám, hogy lássák van olyan izgalmas és érdekfeszítő mint Fenevad világa.

(Egy ilyen leleményes, nagyszerű írónak, mint Böszörményi Gyula nem is lenne nehéz dolga)

De nyitva is hagyhatja számunkra Synerella világának ajtaját, a mi képzeletünre bízva a "mi lett volna ha...?" kérdés megválaszolását.

Köszönöm, hogy leírhattam a gondolataimat.
Zsófi

Választás nehéz volt, éppen a budapesti 2-es metrón döntöttem

Hát szóval, nehéz egy ügy!
Ma olvastam az utolsó két oldalt a metrón és olyan kétségbe estem a záró részeknél, hogy mi fog történni. Bevallom őszintén türelmetlen vagyok már most olvasnám a következő részét a könyvnek.

Engem igazán érdekelne mit tenne Lilith a Fenevad világában bár én már magamban továbbszőttem a történetet, mert annyira JÓ KÖNYV HOGY NEM LEHET RERAKNI . A munkahelyemen, a suliban is ezt olvasom mikor szüneten vagyok és eszméletlen jól beleélem magam a történetbe. FŐLEG A VÁROSI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKÖN..

Remélem folytatódik a Fenevaddal és újabb kalandos utak lesznek Lilith számára..

BÖSZÖRMÉNYI NAGYOT ALKOTOTT ISMÉT!!!

Lehet h rossz döntés volt

Én nagyon sokáig rágódtam azok h valyon most kire is szavazzak. A 3. héten eldöntöttemh a Fenevadra szavazok, de valahogy nem szabadultam fel tőle. Nem mondom h megbántam, mert a Fenevad világa is biztos izgalmas lenne/lesz, de Synerella világa valahogy más. Van benne vlm. földöntúli, mert hisznek. Hisznek abban h halál után jó az élet (legalábbis nekem ez jött le az egészből), és aki hisz annak megfordul a világ. Hiszem ha látom-> látom ha hiszem. Éppen ebből következik h Synerella féle jövőben is kell lennie valahol Istenek/isteneknek aki(k)segít(enek) az embereknek. De azáltal h nincs többé Fenevad a nincsenek démonok sem. Vagyis rosszul mondom. Vannak démonok, csak kiszorultak a mi világunkból, és ezért a gruftik szerepe nem a régi. Már nem a régi demonkergetősdi, hanem vlm más. Itt is az a céljuk h megváltsák a világot, de itt nem kell annyit harcolniuk, mivel Lilith már Synerell közelébe férkőzött és így nem lesz annyira nehéz kiütni őt a helyéről.

A Fenevad világában sztem Lilith egyedül marad, mivel sernki sem hisz neki, de még is csak ott van ez az Enoch, aki mégiscsak a pártját fogja. Ilyet tén képpen mégsincs egyedül, hisz van egy bararátja aki "igencsak befolyásos körökben mozog" és Lilith-et további útját egyengetheti.

Ezért mondommindenkinek aki még nem szavzott, gondolja végig alaposan mit is szeretne.

Alexa alias DUGONG

húúúúha

Hello, Kerecsen! Nagggggyon ráéreztél a lényegre, szerintem, mikor azt írtad, hogy Synerella világából hiányzik valami!!! Te azt írtad, talán az élet. Ja, hát így is lehet mondani. De nagyon jól érzed. Kérdés, hogy a szerző mit kezdene ezzel a kiüresedett világgal.

Tetragrammaton
az [egyik] admin

Fenevad

Nos ha szavazni kell, én inkább a Fenevadra szavaznék.
Mert: A 654-ben nagyon intenzíven jelen volt ez a vallási szál, a Végítélet léte. (Erről szólt a könyv) Az, hogy ezt Synerella világában ilyen hirtelen elragadják előlünk, olyan furcsa üres érzést kelt. Nekem hiányzott belőle valami. Az élet, talán. Mert ezt már elmondták nekünk: ott csak halál van és... kész. Bár lehet, hogy pont ezért lenne érdekes, mit lehetne mégis kihozni a történetből, hogy ne a Boldog Elmúlás legyen a vége. De ez akkor is olyan reménytelennek tűnik. (A remény hal meg utoljára :-) Persze lehetne kiskapukat találni, de az már túl erőltetett lenne. Viszont ha visszaállítanák a normális világot (az milyen? ...) Synerella nélkül, igaz, hogy nem lenne a halál után semmi, de legalább az élet szép lenne. Ma is sokan kételkednek a halál utáni életben és sokan hisznek benne. És én igazából nem találtam annyira erőltetettnek ezt a hulla-várost, és azt, hogy az emberek elfogadják ezt... sajnos...
Szóval szeretnék valami kis fényt is látni a sötétségben, úgyhogy Fenevad, bár nem mondom, hogy Synerelláét nem olvasnám szívesen.

választás

Sztem Lilith - először, azután Lili. :-)
Mondjuk úgy, hogy a te szóhasználatoddal élve - először a démovadász Lilith levadássza azt amit lehet.
Másodszorra pedig Lili , aki jelenleg nem vadász, hanem inkább kereső, megtalálja ajándékait és fegyverzetét (sic!) amivel démonvadásszá válhat.
Vagy mássá.
Én nyitott vagyok a meglepetésekre, az ajándékokra.

Válaszok Ginisnek

Szia!
Hogy hányan vagyunk konkrétan az oldalon? Hááát... Ahányan épp feljönnek és hozzászólnak, vagy nem - épp úgy, mint minden oldalon. Ami biztos, hogy a mai napig több, mint 300-an regisztráltak, de sokan még nem mertek, nem akartak megmukkanni.

Az oldalt jelenleg ketten gondozzák. A technikai kérdésekkel (nem működik, rosszul működik, bug, máshogy kéne, stb.) az Adminhoz kell fordulni. Neki a Fórumon belül van egy saját "Beszólok az adminnak" rovata, oda lehet írni.
Minden egyéb kérdésre én vagyok itt, Tetragrammaton, aki a tartalmakat feltöltöm, válaszolok a nem technikai kérdésekre, beszélgetek, moderálok. Sajna, mivel egyébként rengeteg a munkám, és a Drupal-alapú honlapszerkesztést is most tanulgatom, ezért egyenlőre kicsit lassú vagyok, ezért türelmeteket kérem.

S hogy mit, hova lehet írni? A Fórum alapvetően a beszélgetés helye, ott gyülekezik mindenki. Ezen kívül vannak helyi témák, pl. ahova most írok-írtál, az a szavazással, és a 654 folytatási lehetőségeivel foglalkozik (tehát a kérdésed inkább a Fórumba illett volna, de nem gond).
Jó böngészést, írást, olvasást.

Tetragrammaton
az [egyik] admin

Enoch

Nos, az sejthető, ki Enoch, ha kicsit utánanézel, akkor mindenképp, noha persze még előfordulhat, hogy a könyvben valaki/valami más lesz, stb. Bár aligha lehet őt csak úgy megtalálni, de ugyebár ki tudja, hogy hogyan, mivel zárul a keresés.

Nia

FENEVAD

Teljes mértékben egyetértek!és még egy ok a fenevad oldalára,hogy szerintem már eleget foglalkozott a könyv Enochhal és már ideje lenne megtudni ki ő!Nem?

Fenevad

Én nem támogatnám, hogy legyen két könyv, a két szállal. Bár érdekes lenne mind a kettő, de ezzel elvesztené az egész a varázsát, hogy na szavazzunk, vagy akármi.Még ha a kettő egybe is futna végül ki, szerintem az semmiképpen sem lenne helyénvaló, több okból sem, én nem fogok ezekbe most belemenni - tudjátok ti is, ha belegondoltok, hogy problémás lenne.
És ha csak belegondolunk, nem is jönne jól ki a dolog, hogy egyikben ezt lökte bele, másikban meg azt, mert egyiknél sem mondhatjuk ki azt, hogy csak az egyik valóság, a másikat képzeli, legalábbis nem igazán állná meg a helyét az állítás.
Alapvetően, mint olyan, ha Synerella jövőjét vesszük, én el tudom képzelni, hogy a mű érdekes lesz, de sokkal inkább mondanám azt,hogy inkább izgalmas.
A Fenevad esetében talán inkább érdekes, és másodsorban izgalmas, bár a kettő most nem lenne annyira távol egymástól, mint az első szavazási lehetőségnél, sőt, most mind a kettő igazán közel áll egymáshoz, alig megfogható ilyen szemléletben a különbség.
Ellenben a vallási szál, hogy igenis többet kéne nézni, mint azt, hogy ki szimpatikus, és ki fog meghalni... Én egyértelműen a Fenevadra szavaznék, mert az ő jövőjének van kifutása, és szerintem képes lenne többet adni, mint az eddig megismert világ. Legalábbis kétlem, hogy csak Synerella jövője adhatna új világképet, sőt!

Nia

az oldalról

bocsi mindenkinek,hogy ilyen értetlen vagyok,de még csak nemrég regrisztráltam és csak most volt időm alaposabban átolvasni itt a dolgokat,és nagyon nem fogom az egészet. most konkrétan hányan is vagyunk az oldalon?most ki is szerkeszti?bocsi mégegyszer de egy csomó hozzászólás van mindenhol,és mostmár nagyon nem tom mi hol van!

a remény

Jézus mélytengeri törvénye:
Jézus ül a Genezáreti tenger partján a tanítványai között. A víz felé tartja a kezét, és mindenki tisztán látja a tenger élővilágát.
- Nézzétek az élet rendjét! - mondja.
- A tengerfenéken egymás után úsznak a halak; a csikó hal megy elöl, és a remény hal meg utoljára.
Bocs :-(
---------------
Szóval Fenevad, mert az az érdekes. A másik vonal több verzióban olvasható - szerintem - a Bibliában, a történelem könyvben, a napi sajtóban. Synerella világa egy "közönséges" diktatúra, aminek csak az az eltérése a többitől, hogy nincs várható vége. Az eszköztár (a szellemi eszköztár) nem annyira lényeges. Hogy engem egy nyíllal, pisztollyal vagy tetanuszfecskendővel fenyegetnek az lényegtelen részletkérdés. A félelmetes filmek legtöbbjében a félnivalót nem is látjuk, csak odaképzeljük. Ezen alapulnak a thrillerek.
Brrrrrrrrrrrzasztóan szép napot mindnyájatoknak!

Fenevad újból...

Én személy szerint a Fenevad-vvilágára szavaztam. Elsősorban azért mert egy az Apokaliszisról szóló történetet( legalábbis gondolom, hogyha Fenevad nyer akkor valami ilyesmiről lesz szó a 3...2...1...-ben) sokkal érdekesebbnek tartok. Ja, meg azért is mert Synerella karakteréből már így is eléggé sok minden ki lett hozva, ez alatt azt értem, hogy egy egyszerű gruftiból nagy hatalmú( és még több hatalomra vágyó) démonlány lett. A világa meg egyszerűen hiába érdekes, de Lilithék értelmetlen szélmalomharcot vívnának vele, szóval nekem nem nagyon tetszik ez a "fél Budapest halott, és ennek ellenére szinte mindenki imádja a "gyilkosokat" szitu. Legalábbis én személy szerint így vagyok vele.

otthon, édes otthon

Otthon, családi körben elfilózgattunk a lehetséges továbbokról. Az eredmény: mint ahogy az első szavazásnál volt nyilvánvaló eredmény (Lilith), itt is van. Szegény Synerella-világa, eleve vesztett pozícióból indul, DE(!) találtunk neki egy surranópályát! Az első kötet kiadási ötletéből indulva (mármint hogy egyszerre 2 kötet jelenjen meg), meg lehetne jelentetni mind a két világ folytatását - vagy egyszerre, vagy egymás után - de úgy, hogy legyenek közte átfedések! (ne felejtsük el, hogy még Lilithben is felmerült, hogy ők egy szép boldog család egy diliházban, és képzelik az egészet). És legyenek megegyező események, utalások a másik szálra....

De ez persze nagyon-nagyon bonyolult és nehéz munka lenne...és sok-sok átgondolást igényel....de ráérünk, nem???;)

B

u.i.:igen, tudom, hogy optimista és ateista nem azonosak...még csak nem is rokonok...és egymás után sincsenek a lexikonban ;)

szóval, esélyt Synerella-világának!!!!!!

Fenevad újra =P

Tehát a Fenevadéra nem vagy kíváncsi?
A helyzet mindenképp elveszett, ha már azt vesszük, és mindenképp kiutat kell keresni, tehát nem feltétlenül ez a legjobb indok =P Sőt, ha azt vesszük, az is egy érdekes felvetés lehet, hogy pl. a Végítélet bekövetkezik-e, stb, illetve milyen formában, et cetera.
A remény magva. Hmpf, mondani szokás, a remény hal meg utoljára. Valójában én ebben nem hiszek alapvetően, de sose tudni. Visszatérve a remény magvára, ha azzal zárult, akkor innentől kezdve talán nem is számítana már, hogy melyikre szavazunk ebből a szempontból? Ami Synerellát illeti, adna sok lehetőséget a megírása, ez kétségtelen, de ugyanennyit adhat a Fenevadé is, én legalábbis hiszek benne, hogy mélyebb tartalmat kapunk, és valamivel többet is, mint a "menjünk fődémont ölni".

Az optimista derűlátó. Az ateista Isten tagadó. A kettő nem függ össze azért annyira (persze értettem, mire célzol), épp itt sem. Mint mondtam, a folytatásban már nem dönthetünk pl. Isten létéről... És kétlem, hogy Isten egy emberre bízná a döntést, hogy foglalkozzon- még a világgal. Talán a végítélet nem következne be, de valamilyen formában bizonyosan foglalkozna a világgal. Szavazzunk meg egy újabb özönvizet =D

Szal szerintem a Fenevad útja jobb, és térjünk ki itt ezen a ponton arra a tényre, hogy pl. Enoch keresése is egy érdekes dolog lehet... Sőt.

Nia

A SZERZŐ ÜZENI ÁLTALAM...

Szóval a szerző üzeni általam, hogy elolvasta az első három hozzászólást, és igazat adott: tényleg ez lehetne az a hely, ahol mindenki eldurrogtathatná az érveit Synerella-Fenevad ellen-mellett. Mert hol van az megírva, hogy csakis a szavazatok dönthetnek - illetve azok fognak, de az érvelések változtathatnak a szavazatok számán.
Ezúton értesíthetek mindenkit, hogy akár hagyhatja is meggyőzni magát, és átszavazhat a "másik oldalra". Érveljetek, írjátok le, miért volna jobb ez, vagy az a befejezés, és akár ötletek is jöhetnek. A szerző tán még lopni is fog közülük, mert miért ne? Ami a neten van, közkincs - általában. :-)
Szóval hajrá, lehet korteskedni!

Synerella újra

Engem a döntésemben nem egyértelműen az Isten léte, v. nem léte irányított, hanem az, hogy kíváncsi vagyok-e a folytatásra, a felvett kesztyű mikéntjére, és hogyanjára. Engem igenis az izgat, hogy hogyan lehet az elveszettnek tűnő helyzetből kiutat találni ,mert mindkét rész a REMÉNY MAGVÁVAL zárult. Lehet, hogy túl optimista volnék???
Vagy ateista??? húúú, ezt a kettőt mindig is kevertem.....

B

szavazás 2

Akkor én a Fenevad mellé állnék.
Mégpedig alapvetően azért, mert egy Isten nélküli világ bár érdekes, de valójában nem hiszem, hogy egy érdekes világképet adhatna. Illetve, nagyon is adhat, de a felvázolt kép már nem fog meg annyira. Úgy értem, egy Istent játszó újdonsült démonúrnő, a fél város halott, és valójában a harc reménytelen, ha azt vesszük, mert nincs eleje és nincs vége.
Innentől kezdve itt egy nagyon erős valláskritika tudna kibontakozni.
A másik oldalon egy társadalom és valláskritika jelenhet meg, ahol ugyebár, mint tudjuk, életben van a Végítélet. Tehát a vallásossága megmarad a kereszténységnél, és nem szül újat (bár azért valljuk be, Synerellánál is lehetne hivatkozni pl. a görög/római istenekre ezzel a lendülettel..).
Szerintem fontos lehet leszögezni, hogy egy Isten nélküli, de viszonylag enyhe, és egy Istennel bár rendelkező, de egy durva megpróbáltatások elé álló világról beszélünk. Alapvetően mind a kettőnél le kell szögezni, hogy elismeri, hogy isten VAN. Csak nem mindegy, hogy figyel-e a teremtményeire.
Itt én hivatkoznék pl. Az ember tragédiájára, az ember mindig kételkedni fog, és elmegy a rossz irányba, de a csatából mindig Isten kerül ki győztesen... Mert Lucifer (A tagadás ősi szelleme) nem teremtéssel született, hanem "részt vett" benne.
Ugyanakkor persze az ember joga, hogy válasszon jó és rossz között. De nem dönthet másban. Mert küzdenie kell, és hinnie. Nem tudnia (mint ahogyan Lilith sem tud, ha azt vesszük).
Természetesen itt bármi megeshet, nem kell, hogy igazam legyen - de valljuk be, Istent kiütni a játékból nem biztos, hogy nyerő. Mert hinni lehet kételkedés nélkül, de kételkedni állítás nélkül már nehezebb ;)

Szóllottam.
(Sorry, kicsit csapongó vagyok, nehéz a téma, és néha nem tudom megfelelően elmondani, amit akarok, de igyekszem).

Nia

szavazás-korteskedés

Sziasztok!
Bár semmiféle felszólítás nem esett a szavazatok megvédésére, én azt gondolom, itt pl. meg megvédhetné mindenki a szavazatát, és korteskedhetnénk mellette.
Én Synerellára szavaztam, mert...
...mert igenis látok benne rációt, és érdekes lenne ezt a világot is megismerni. Nem mondom, hogy a Fenevad-démonvilága már lerágott csont, de azt hiszem, sokat megtudtunk, milyen a harc OTT, abban a világban, tessék itt a nagy alkalom, egy trilógiában két világ kidolgozására!!!

De persze tudom, hogy Synerella-féle világnak nem sok esélye van, de elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg, egy -3..-2..-1 -es kötetben mégis megszülessen ennek a világnak a megmentése is!!!
Mentsük meg a remény nélküli világot!!!!!

üdv
B