Kinek a világában játszódjék a 3... 2... 1...?

Fenevad
78% (227 szavazat)
Synerella
22% (64 szavazat)
Összes szavazat: 291

eza 21. század itt...

a 21. százdban élünk itt az emberek többsége elsem jut a megismerésig *sóhajt unott fejjel*

Ha egy emberben mindíg csak a

Ha egy emberben mindíg csak a jót látod előbb utóbb rá fogsz döbbeni h mennyi hibája is van de ha igazán jó barátod akkor ezt nem fogod figyelembe venni és továbbra is szeretni fogod. Saját tapasztalat

Szerintem ez nem csak a te

Szerintem ez nem csak a te kifacsart világnézeted mert én is ugyanígy gondolkodom , s bár hiába gondoljuk azt h létezik még a Földön jóság , s hogy rájöjjünk tévedtünk egyszerűen nyitott szemmel kéne járni és nem csak a jót látni meg mindenkiben hisz egy emberi lélek magában foglalja a jót és rosszat s bár lehet h az egyik erősebben mutatkozik meg a jellemeben attól a másik ugyanúgy ott van s ettől lesz végképp teles illetve bonyolult az emberi lény

a környezetemben

ha valakinek a környezetemben megmutatom a könyvet elszörnyedve elfordulnak ._. nem nagyon vevőek az ilyenre.. nem tudják mit hagynak ki :\ NE ÍTÉLD MEG A KÖNYVET A BORÍTÓJA ALAPJÁN! (bár nekem nagyon tetszik az is (L))

Péniszillat xD Ez tetszett!

Péniszillat xD Ez tetszett! xD
Baráti körben már két(!) embernek odaadtam a könyveket, egyikük elolvasta mind a kettőt, de a szavazásról lecsúszott, a másik ,,halad" vele. (kemény 20 oldal, vagyis 18, mert mindig előről kezdi, mert elfelejti az elejét... ebbe ne menjünk bele) Szurkolok neki, hogy továbbmenjen. :D

köszi!

Köszi a klassz ötleteket!
Amúgy a 9,8,7-be beleolvasott,(9 oldal-haladás)
az tetszett neki.
A 6,5,4-ből még fel is olvastam neki,de nem rajongott érte...
Volt szerencsém,hogy Drága testvéreim is elolvasták a 6,5,4-nek első 3 oldalába,és mind hárman a penészillatot-péniszillatnak olvasták...:D
Jó kis család monddhatom...

Kötelező

Ajánlom, hogy egy kötelező olvasmány portaszító papírjába (abba a papírba ami keményborítós könyveken szokott lenni) tedd bele és akkor még díjjazni is fogja, hogy ilyen buzgon olvasod. Vagy a Harry Potter 3-éba mert az kb olyasmi vastag és egyáltalán nem egy "sötét" könyv és erre egy szülő sem mondhatja azt h szar;).

:)

Erre van egy nagyon egyszerű megoldás. :) Úgy vedd meg a könyvet, hogy anyukád nincs veled, utána pedig keresel otthon egy kedves, aranyos könyvborítót, és ráteszed...XD

Amúgy, ha megkéred hogy olvasson bele egy kicsit, szerintem megtetszene neki és megengedné, hogy elolvasd.:p

glugy nektek!

(Na de Dark!)
Szegény Synerella!Na
Remélem,még metudom venni 321-et.Ezt titokban kell meg tennem,mert a muterom eltiltot minden"sötétes " dologról...
Drukkoljatok!

Ahogy nézem,tovább a Fenevad

Ahogy nézem,tovább a Fenevad világa lesz:)

MEGJELENÉS

Gyula bátyó erősen azon van, hogy őszre kész legyen a könyv. Jelenleg máson kell dolgoznia, de... Aki megy a dedikálásra, annak elmondja, mi van.

Sziazstok Azt szeretném

Sziazstok
Azt szeretném kérdezni hogy őszre már megjelenik a könyv?
Alig várom h olvassam.
Ti mentek holnap a Vörösmartyra?

FIGYELEM!!!

MEGSZÜLETETT A DÖNTÉS, MISZERINT A SZAVAZÁS 2009 JÚLIUS 1-EL ZÁRUL, TEHÁT MÉG KEREK EGY HÓNAPOTOK VAN SZAVAZNI!!!!!!!!!!!!!!

Synerella v. Fenevad

Üdv!
Én igazából mind kettőre kíváncsi lennék, de ha muszáj választani, akkor FENEVAD...

szavazás

Sziasztok,

Remélem jó helyre írok!

Én a Fenevadra szavazok!

Azért remélem ebben a levélben a véleményemet is leírhatom, nem lesz belőle probléma!
A második rész sokkal komolyabb, már nem a gyerekkor és a tinikor átmenetéről szól, hanem a kamaszkorról, amikor az ember egy kis odafigyeléstől is szerelmes és vak lesz, bár aki ennyire magányos, mint Lilith nem kell sokáig játszani a szépet. Egy kicsit reménykedtem, hogy lesz valaki aki végig kíséri az összes részen, de hát nem igatán maradt senki aki a 9...8...7...-óta vele van.
Remélem a 3...2...1...-ben is kellemesen fogok csalódni, és sokkal érdekesebb és pörgősebb lesz, mint az eddigiek!!!
Sok sikert hozzá!

Üdv Sorgolya

Fenevad

Egyértelműen fenevad. Az izgibb.

mi történt Synivel?

Na sziasztok... Én igazából csak azt nem értem, hogy hogy tudott Synerella személyisége így megváltozni? A saját világában egy felszínes kis liba lett belőle, és eléggé megdöbbentett ez a változás. Hiszen ő mindig tudta, mit akar, a saját útját járta és hű volt az elveihez, a végén meg az egészet felrúgta. Semmit sem szeretnék jobban, mint hogy megkapja az esélyt arra, hogy bebizonyítsa, mégsem fordult ki teljesen önmagából =(

Kedves Takszi! Én egyetértek

Kedves Takszi! Én egyetértek veled valamilyen szinten, de azért szavaztam mégis a Fenavadra ( egyébként én is hitetlen vok), mert nemrég még sátánista voltam,és amikor elolvastam a Synerellás befejezést, eszembe jutott hogy én is ilyen "a halál az élet értelme" életszemléletű ember voltam. Bár kíváncsi volnék a Synerella által uralt világra is.

Fenevad

Sziasztok!!
Szerintem is inkább a Fenevad világában játszódjék a történet mert abban valahogy, megy tovább az, amit az író az első két kötetben elkezdett. Nekem a Synerellás világ inkább a skizofrén lányra emlékeztet, nem pedig, a démonvadászra.
Üdv.:Zii

Fenevad vs. Synerella

Én azt mondom hogy inkábba Fenevad világába játszódjon a történet, engem abba a világba a bepillantás sokkal jobban megragadt a második részben mint Synerelláé. Nagyon remélem hogy a könyv így fog folytatódni, engem még Slomó doki volt az aki megfogott, nem szeretném ha nem szerepelne a történetbe(mert ugye ő meghalt Synerella világában) :)

feneved

Szerintem a Fenevadas folytatásnak lenne értelme, mert igazából a Földi élet csak egy állapot az élet és a halál között, de ha a halál után nem vár rád semmi akkor mi értelme? Persze mondjuk ez "csak" egy könyv szóval mind1, hogy mi lesz a folytatás. Valószínűleg a Synerellás folytatást is áthatná Böszörményi szelleme.

fenevad vs synerella

Én személy szerint azért választottam a fenevadat, mert bár felettébb érdekelne hogy mit hozna ki az író Synerella világából (nyilván nem lenne az se unalmas és megbirkózna a feladattal hiszen nem akarna ő se rosszat kiadni a kezéből) nekem hiányozna belőle az amiért elkezdtem olvasni a regényt, az emberek szemében röhögő démonok a gőzjárgányok és az egész dark Budapest feeling még ha ez 3 regényen keresztül már nem is biztos hogy nagy újdonságokkal szolgálna.

Synerella világában a gruftik tulajdonképpen csak egy szélmalomharcot vívó maroknyi banda, akik próbálnak lázadozni (SLOMÓ NÉLKÜL! ...úgy mondjuk még talán megfordult volna a fejemben hogy Synerellát válasszam ha nem halt volna meg még mielőtt elkezdődött volna a regény) azáltal hogy terjesztik az "igét" (amire pedig végképp nem vagyok kiváncsi) még ha a 2. történetet nagyban átjárja ez a vallási gondolat, egészen addig nem zavar amig a Darker Démonvadászaink (még ha ebben a formában is ugyan a gonosz ellen harcolnak), démonok híjján át nem mennek hittérítőbe.

A Fenevad világában még ha a gonosz ellen is harcolnak nem feltétlenül jók hiszen az emberek nem akarják hogy megváltsák őket. És mikor annakidején elkedztem olvasni az elsőt, pont azért, mert sokkal jobban érdekel egy olyan világban zajló regény (illetve az abból a világból való megmenekülés története) amiben örök sötétségvan és a démonok láthatóak és vannak más természetfeletti dolgok és akció, thriller, tudja mindenki hogy mire számíthat (mindenki alapvetően felvan készülve a lehető legrosszabra is), mint egy olyan ahol elvakult emberek és besúgók élnek, nem tudhatod hogy kinek mit mondhatsz nehogy meglincseljenek vagy a másik pillanatban elvitessen a "rendszer" (tiszta Horty korszak...csak és végülis ez az egyik lényeg hogy természet feletti dolgok nélkül, hiszen Synerella világából rajta kívül eltünt minden démoni, lényegében élni se szeretnek az emberek csak várják hogy meghaljanak...de akkor miért nem ölik le egymást?).
(És valószínüleg nem lenne benne mondjuk olyan fokú mészárlás sem a gruftik részéről mint a fenevad történetében hiszen azért mégis más olyan regényt az emberek kezébe adni amiben ugyan elvakult de mégis emberi lényeket irtanak mint olyanokat akiket tulajdnoképpen egy démon fordít ellenünk.)

Szóval szerintem Fenevad (csak mert ennek a regénynek ilyen sötétnek kell lennie)

Én is ugyan ezt akrtam

Én is ugyan ezt akrtam elmondani csak nem iskerült jól fogalmaznom

...

Hát, én nem tudok elvonatkozni a 2től. Hogy folytatódjon, hol szeretnék élni, nekem ugyanaz :p. Éshát, hogy különbözőképp válaszolunk az a lényeg. Ha ugyanaz lenne mindenkinek a véleménye, akkor az egésznek nem lenne értelme, nem?

kérdés

a kérdés az h kinek a vilégában éljen lilith és a többi grufti és a többi ember. ilyettén képpen mi is. ettől függetlenül azt mondom, ne vedd figyelembe a válaszom, mert a válasz adásához a kérdés megértésére is szügség van, és mindenkinek a saját szemszögéből kell néznie a dolgokat, és ezért mindenkinek más a véleménye.

Jó agyalást.

Dugong

egyedül vagyok?

bocs, egyedül vagyok, aki azt gondolja, hogy a kérdés nem az volt, hogy TE HOL SZERETNÉL ÉLNI, hanem, hogy MELYIK BEFEJEZÉS ÉRDEKELNE????

akkor alighanem, EZÉRT válaszolunk különbözőképpen...

KÉRDÉSEM: akkor most miről is szól a szavazás?????

B

XD

Ááá, pont abba a két dologba lett belekötve, amit nem tudtam jól megfogalmazni. A HP-t úgy gondoltam, hogy (nah majd csak meg tudom fogalmazni :p) szóval, hogy egy kisgyerek is felemelkedhet, és lehet belőle egy "szupererős" valaki, aki dacolni képes egy olyan fekete mágussal, mint Voldemort .
A másik meg a remény, gondoltam hogy átírom hitre a túlvilágban-ra, de az előbbi jobban tetszett XD, de így félreérthető voltam.

Ez a tiszta jó dolog, végülis olyan, mint az önző/önzetlenség kérdése szerintem. Szerintem létezik tiszta jó, mert vannak olyan emberek akik azért élnek, hogy lássanak a másikon, boldogságot, mosolyt, ha ez már önzőség, hogy a másikat örülni szeretnénk látni...
Ha egy vak embert átkísér az úton valaki, hát nem tudom, ez nem lehet, hogy egyszerűen benne van a segítő szándék, vagy nem szeretné, hogy annak az illetőnek baja essen?

DUGONGgal értek egyet

igenis van tiszta jó, és nem önös érdekeitől vezérelt ember. nagyon rossz világkép sztem az, amit Nia felvázolt...

" Az ördögöt alábecsülni, ezzel van nékem vitám, hisz az, akit mindenki gyűlöl, valaki tán!" by Goethe /9...8...7.../

Éppen emiatt az eltérés

Éppen emiatt az eltérés miatt lehetne érdekes, bár azt hiszem, én pl. éppen emiatt nem akarnék arra szavazni.
No meg, Synerella világából hiányzik az Isten, és ez a hiány áthatja az embereket is, mert hit nélkül nehéz hinni. Mert kételkedni nem lehet tézis nélkül, tehát valamiben hinniük kell, és ha az életben nem lehet, hát a halálban hisznek. Ugyanakkor egy ilyen világban... Én nem hiszem, hogy ez az a világ lenne, amire én. pl igazán kíváncsi lennék. Ha megjelenne, és ez lenne a folytatása, mindenképp megvenném és elolvasnám - de ez minden.

Nia

Fenevad

Sziasztok!
Igaz, mind a két történet izgalmas lenne, de eddig az is érdekes volt a könyvekben, hogy a valóságot írta le (kicsit másként?) (a 987 ajánlójában is volt: „Képzelj el egy ilyen Budapestet! Vagy talán nem is kell elképzelned?”).
És szerintem Synerella világa nemcsak a valóságtól, hanem az eddigi történettől is eltérne.