Beszámoló a Vörösmarty téri dedikálásról

Üdv Mindenkinek!
Álljon itt egy rövid beszámoló az Ünnepi Könyvhét alkalmából Gyula bátyó által elkövetett Vörösmarty téri dedikálásról.

Ami a legfontosabb: remekül, sőt, az átlagosnál sokkal jobban sikerült a buli. Gyula bátyó és felesége, Noémi 11-kor érkezett meg. Gyula bátyó nyomban neki ült, hogy dolgozni kezdjen, mert bár Könyvhét szempontjából a délelőtt 11 korainak számít [a legtöbben délután szoktak kilátogatni a térre], a Könyvmolyképző Kiadó standján dolgozók szóltak, hogy már többen keresték az írót. Ahogy letelepedett, már jöttek is az első dedikálók - és ez a következő három órában így is maradt! Gyakorlatilag folyamatosan jöttek az aláírást kérők: volt, aki helyben vette meg a könyvet-könyveket, de akadtak számosan, akik egész szatyorral cipelték a helyszínre a már meglévő köteteket, szóval akadt meló rendesen.
Gyula bátyó egyébként kétféle olvasónak örült a legjobban: az egyik [és akadt belőlük szép számmal!!! - ami azért meglepő, ha belegondoltok], aki a szüleivel érkezett, és az anyu vagy apu elmondta, hogy először alig merte megvenni a gyerekének a 9... 8... 7...-et, mert ijesztő a borítója, de aztán ő maga is elolvasta és teljesen beleszeretett a történetbe. A másik fajta "örömszerző" dedikációt kérők azok voltak, akik ránézésre, külsőre is a dark kultúra és életérzés hirdetői, vagyis fekete cuccban, fekete vagy vérvörös körmökkel, stb érkeztek.
Barbi_0.JPG
1. KÉP: BARBI ÉS GYULA BÁTYÓ

Akadt olyan is [nem egy], aki csak most fedezte fel a könyveket, kiszúrva a sorban álló darkokat, majd a borítót, és lecsapott rá.
Három óra dedikálás után Gyula bátyóék elmentek ebédelni a barátaikkal, Nógrádi Gábor íróval, a feleségével és a lányukkal, akikkel nagyon régi barátságot ápolnak [s ez Gyula bátyónak mindig olyan... Hm, fura érzés is egyben, mert valaha Nógrádi Gábor könyveit bújta, filmjeit nézte kölyökkorában, s nem is mert volna arról álmodni, hogy egyszer barátok lesznek]. Ebéd után Gyula bátyó is körbejárta a teret, egyrészt könyveket nézegetve, vásárolva, másrészt, hogy a kollégáit üdvözölje. Így találkozott Nagy Bandó Andrással [aki a szomszédos asztalnál dedikált], Balla Ferenc egykori neves rádióriporterrel [akit az új rádióvezetés 30 év riporterkedés után az utcára tett, úgyhogy most Nagy Bandónak segít be - egyébként mindketten Gyula bátyó legjobb barátai közé tartoznak]. Ezután összefutott Szélesi Sándor íróval, akivel közösen dolgoztak már könyveken, antológiákon és tévésorozatban is, valamint a Galaktika folyóirat irodalmi szerkesztőjével, aki nyomban rendelt Gyula bátyótól egy novellát.
A nap legfontosabb találkozása Gyula bátyó számára azonban az volt, mikor végre sikerült találkoznia Bereményi Géza író, filmrendezővel. Hogy miért? Nos, eddig személyesen nem ismerték egymást, de Gyula bátyó nagy tisztelője Gézának, akinek munkáit kölyökkora óta szereti: a Cseh Tamás által énekelt Bereményi-dalok a kedvencei. Ez a találkozás azért is volt rendkívül fontos, mert Gyula bátyó egyik regényében [A dalnok - a Zsófi gyűjteményes kötet harmadik regénye] a főszereplő maga Cseh Tamás, míg annak barátja Bereményi Géza: no, és most Gyula bátyó nyomban dedikálta is a könyvet, s megkérte Gézát, hogy a neki járó tiszteletpéldányt vigye el Tamásnak.
Barbara_0.JPG
TÓTH BARBARA, A "HOLDÁRNYÉK" SZERZŐJE ÉS... NA KI?

Késő délután még mindig annyian keresték az írót a standnál, hogy a kiadó vezetője, Katona Ildikó megkérte őt: üljön még vissza dedikálni. Így végül az író kb. este 10-re ért haza, szóval húzós volt a napja.
Sajnos két negatívum is történt: egyrészt azt tapasztaltuk, hogy bár majd' ötszáz meghívót küldtünk szét a rajongóknak e-mail-ben, rengetegen egyszerűen NEM OLVASSÁK a leveleiket, tehát még most, egy héttel később is érkeznek visszajelzések arról, hogy csak ennyi nap elteltével döbbennek rá: jaj, ha tudták volna...! Kéremszépen, ezért van honlapunk [még ha lusta disznó is vagyok, és ritkán frissítem], s ezért küldjük szét a meghívókat - tessék rendszeresen olvasni mindkettőt!
A másik, hogy az igazi gyűjtők, rajongók rájöttek [ami tök jó], hogy azoknak a 9... 8... 7... és 6... 5... 4... példányoknak, amiket nem csak az író, de IceCat, a borítón szereplő modell is dedikált, sokkal nagyobb az értéke. Keresték is sokan IceCat-et, de sajnos hiába. Mint utólag kiderült: sikerült 11-ig aludnia, s akkor már azt hitte, nem érdemes kijönnie a Vörösmartyra. Na, majd legközelebb.
Nora 2009 2.jpg
KASZÁSNÉ ÉS GYULA BÁTYÓ

[Meg kell jegyeznem, nem bírom ki: tavaly IceCat-nek nem volt túl jó élmény, hogy darknak öltözve jött ki, abban a ruhában, amiben a borítón is van, ám sokan beszóltak neki útközben, és dedikálás közben is akadtak szép számmal, akik őt látva a szájukat húzogatták. Ezek általában idős emberek voltak, akik azt hiszik, hogy a dark szerelés "sátánista", és tele vannak irtózatosan bunkó előítéletekkel. Gyula bátyó iszonyú jókat röhögött a fanyalgó képükön [tutira látszott a tekintetükben könyöklő démonfattyú! - halál komolyan mondom!], az orruk alá morgott megjegyzéseken, de IceCat-et megviselte a dolog, s azt hitte, hogy miatta sokan elkerülték a standot. Ám ez nem igaz! Aki olyan tahó, hogy egy darknak öltözött lány miatt elkerüli az írót, az a könyvét se venné meg, tehát dedikálni se jönne. Az ilyenek pedig [Gyula bátyót idézve!] "tehetnének egy szívességet, ha hagynánk - de nem méltóak rá".
Na, kérem, ez volt a Vörösmarty buli. Ritkán van ilyen, szóval legközelebb talán csak jövőre jöhettek újra, ezért figyeljétek pl. a honlapon, hogy mikor lesz dedikálás. [A fenti esemény utáni napokban Gyula bátyó járt még Lajosmizsén, ahol zsűrítag volt: a helyi gimi osztályai az ő műveiből felkészülve versenyeztek, s vittek színpadra pl. rövid jeleneteket. Ezután pedig Szegedre ment, ahol az ottani piarista fiúgimi kétszáz diákjával beszélgetett - na, az se volt semmi! Egy erősen vallásos suli és a dark író találkozása, gondoljatok bele! Minden tisztelet az iskola nyitott szellemű, szuper dirijének és munkatársainak, akik meghívták Gyula bátyót! Ott egyedül a konyhásnéni volt bepöccenve, aki ezt úgy fejezte ki, hogy míg az író a menzán kajált, ő három méterről dobálta az evőeszközöket a fém tárolóba, hogy majd' meg lehetett tőle süketülni.
Most már tényleg lelövöm magam, sok a duma.
KÖSZÖNET MINDENKINEK, AKI ELJÖTT A VÖRÖSMARTYRA!!!!

JA, ÉS HA VAN KEDVETEK, EME CIKK ALÁ ODAFIRKÁLHATNÁTOK, NEKTEK MILYEN ÉLMÉNY VOLT A DEDIKÁLÁS - MÁR, HA ELJÖTTETEK.

dark találkozásról

A Dark találkozásról Feltétlen szóljatok,mert a honlapra is beírom "gyűlés"gyanánt!!!!!!!
( www.gothpankrocker.eoldal.hu ) tudjátok az email címem...
Köszi !!!!Sziasztok!!!!

Dedik

Au. Hát, az van, hogy egyenlőre nincs újabb dedikálás kilátásban. Könyves rendezvény talán-talán télen lesz, a Téli Könyvfesztivál, de azt most szervezik, és még nem biztos, hogy tényleg összejön. Ezen kívül viszont bármikor beüthet valami, és akkor arról itt, az oldalon természetesen azonnal szólunk - továbbá körlevelet is küldünk.
Arról is folyt már duma, hogy mivel Gyula bátyó ősztől tavaszig évek óta tart havi klubbot Pesten, az Aranytízben az Álomfogó könyvek rajongóinak, lehet, hogy szeptemberben azzal egybekötve dark talit is csinálna. Meglátjuk, szólunk.

mikor,mikor??

Na !!!mikor lesz legközelebb dedikálás,hol,mikor,merre meddig?????GYULA BÁTYÓ VÁLASZOLJ!!!!

Remélem legközelebb ki tudok

Remélem legközelebb ki tudok jutni a távoli Budapestre:)

Nagyon nagy megtiszteltetés

Nagyon nagy megtiszteltetés volt egy ilyen emberrel találkozni élőben, és nagyon szépen köszönöm, hogy kinn van a képem. :] Gyula bátyóóó. ♥ ^^

Én nagyon örültem, hogy ki

Én nagyon örültem, hogy ki tudtam jutni a dedikálásra. Szombaton is dolgozom, de a főnököm szerencsére rugalmas, és előbb el tudtam jönni a munkahelyemről. Jó volt találkozni Gyula bátyóval személyesen is, nagyon közvetlen, kedves ember.

élmény

életem legnagyobb élménye volt ez a találkozás. köszönöm