"Na leengedem a Drakulát."

Kedves Szerkesztőség, Gyula bátyó!

A fórumon szóba került, hogy írhatnánk a minket ért élményekről, a bennük lévő pozitív-negatív gondolatokról.

Azt hiszem, a többségnek közülünk nem kell messzire mennie ahhoz, hogy megtapasztalja, amit az emberek nem értenek, azt támadják.
Mikor annak idelyén mikor előszőr feketére akartam festeni a hajam, anyám teljesen kiakadt. Azt mondta, hogy nem akarja, hogy lásson valamit (!) szembejönni a folyosón, ami nem is a lánya. A kinézetem miatt meggyanúsított, hogy biztosan sátánista vagyok, és hogy nem akarja hogy egy elkorcsosult alak legyek. Mit mondjak, kellemes ilyet egy szülő szájából hallani. Különösen, hogy nem volt igaz. És a többségre sem az. Attól, hogy valakit foglalkoztat a halál gondolata, kicsit jobban, mint az átlagot, még nem jelenti azt, hogy meg akar halni. Attól, hogy valakit érdekel a mágia, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy vért iszik, és csecsemőket eszik reggelire. Attól, hogy valaki feketében jár, még nem tömeggyilkos.
Dark_0.jpg
(kép forrása: www.hotdog.hu)
Amikor bakancsot vettem, akkor már skin-head jelzővel illettek a változatosság kedvéért.
Az utcán sem sokkal másabb a helyzet. Egy alkalommal, mikor a trolin utaztam, az elöttem álló ember nem akart leengedni, csak mikor már megszólalt a jelzőcsengő . A szöveg: "Na leengedem a Drakulát." Sokszor fordult elő, hogy "véletlenül" nekem jöttek. Volt, aki az aluljáró lépcsőjén jövet taszított hírtelen rajtam odaóbégatva valamit minden előzmény nélkül. Az illető egy nyugdíjas bácsi volt. Volt, hogy egy barátnőmmel mentem, és a velem szembejövő csűrhe egy tagja hirtelen megragadta a táskám, és le akarta tépni. Azt kiáltozta, hogy beszélgessek már vele, mert soha nem látott még járkáló hullát. Máskor a hajamat ragadta meg valaki.A beszólások mindennaposak.
Volt olyan ismerősöm, akit leköptek az utcán. Egy másik (lány) hazafelé ment éppen buliról, és páran rátámadtak. Egy hétig feküdt korházban. Sokakat kizavarnak a kocsmákból. És ez csak néhány eset volt, ami hirtelenjében eszembe jutott. Az utcai atrocitások túlnyomó része főleg a "kisebbségtől" ered.
Annak idelyén a középsuliban egyszer elaludtam etika órán. Erre a tanár: " Ha feláldoznánk egy fehér lovat, biztosan mindenki figyelne az órán..."Késöbb egy választott témájú házidolgozat megírása után odajött hozzám a tanár. Azt mondta nagyon tetszett neki, és nem is gondolta, hogy ilyen lélek lakik bennem.
Másik probléma az álláskeresés. Szintén nem kecsegtetőek a kilátások. Alapjában véve sem könnyű munkát találni, kirívó külsővel meg különösen, főleg, ha az illető nő.
Szomorú, de sajnos ha az ember dolgozni szeretne (vagy inkább kényszerül?), elöbb utóbb kompromisszumot kell kötnie a külvilággal. Azt hiszem, a legfontosabb, hogy egyéniségek maradjunk még így is.
Egyébként egy nyugodt természetű, megbízható, romantikus ember vagyok, aki imádja az állatokat.

Üdvözlettel: Odett

-----------------------------------------------------------------
GYULA BÁTYÓ VÁLASZA:

Kedves Odett,

mindaz, amit írtál, és főleg a nyíltságod, őszinteséged nagyon klassz,és szerintem fontos volna, hogy mások is olvashassák. Az engedélyed nélkül viszont nem akarom feltenni az oldalra, úgyhogy most kérdem: feltehetem?
Egyben arra is szeretnélek megkérni, hogy - ha te is úgy gondolod - kérd meg a nevemben hasonló cipőben járó barátaidat, hogy mondják el ők a gondolataikat, élményeiket, s beszéljenek, illetve írjanak arról, hogy miért öltöznek és festik úgy maguk, ahogy, s miért érdekli őket az átlagnál jobban a halál. Megjegyzem: az én véleményem az, hogy a nektek beszólók is épp annyit, vagy még többet foglalkoznak a halál gondolatával, csak épp gyávák vagy túl ostobák, hogy ezt beismerjék.
Sajnos a bunkók mindig is többen voltak, és most már bátrabban is
pofáznak, mint eddig.
Szóval várom válaszod, és nagyon kössz a levelet - ha feltehetjük, akkor a következő nemzedékbe talán kevesebb tahó lesz.
szia

Gyula bátyó
-----------------------------------------------------------------
ODETT MÁSODIK LEVELE:

Kedves Gyula bátyó!

Felteheti az oldalra, annyit kérnék csak, hogy az igazi nevem és az e-mail címem ne szerepeljen.
Szívesen szólok másoknak is, de nem tudom mennyire lesznek közlékenyek. Mint minden közegben, itt is nagyon sok nagyképű, bunkó ember van, és sajnos az a benyomásom, hogy egyre több, és ők is nagyban hozzájárulnak az amúgy sem hízelgő kép kialakításához az átlagember szemében. Vannak, akiket a beszólogatások sem érdekelnek különösebben, és mindenkit támadnak, aki egy kicsit közvetlenebb, nyíltabb, és igazi összetartást sem látok. Régen annyira tudtam örülni, ha egy hozzám hasonló embert láttam az utcán. Ma már nem érzem ezt.
Elszomorított, hogy már itt is kezd megjelenni a diszkrimináció. Volt például egy buli, ahol azoknak, akik nem voltak talpig feketében, többet kellett fizetni a belépőért. Abszolút nem értek egyet az ilyen mentalitással se.
Ráadásul sokak már dolgoznak közülünk, akik közvetlenül munkából néznek mondjuk le egy bulira, de a munkahelyen kicsit visszafogottabban néznek ki, mert kell az állás. Persze akinek jó a szeme, még így is észrevesz minket.
Dark Hawk.jpg
KÉP FROM DARK HAWK

Hogy miért érdekel minket jobban a halál az átlagnál? Én csak a magam nevében beszélhetek.
Az igazat megvallva fogalmam sincs. Kislány koromban sokat nézegettem például csontvázas képeket ismeretterjesztő könyvekben. Anyám legnagyobb elborzadására csontvázas játékfigurákat is gyűjtöttem. Szívesen mentem ki a nagymamámmal a temetőbe, és később is szívesen sétálgattam a sírok között magamban merengve. A miértre nem tudnék válaszolni. Lehet, hogy mi könnyebben elfoglaljuk a halál gondolatát, mint mások. Én sokáig még csak nem is hittem a túlvilágban, és a mágiával sem foglalkoztam különösebben. Mostanában kezdtem mélyebben beleásni magam az ezoterikába, és ismerkedni különböző világnézetekkel.
A sminkről: én így érzem magam szépnek. Szerintem egyébként nem csak mi festjük erősen magunkat, csak nálunk azért feltűnőbb, mert nem csak a festék, de a ruhánk tónusai is sötétebbek, és ugye az összhatás. Nem sokan járnak valószínűleg szoláriumba sem közülünk, ami szintén kiemeli a kontrasztot.

Üdvözlettel: Odett

ja értem

vágom

ajaj

nem tuti, hogy eljutok... még egyeztetek hímemmel, hogy para-e ha csak estére érek Veszprémbe...

Senshi, a témára majd visszatérünk, ez sürgős, a bajaim viszont péntek után is meglesznek még, ahogy szerintem a tieid is...

uh

ja értem...
hát akkor marad az efféle koumunikációóóóó

Dhark ballagása

Dhark ballagása, mint a korábban feltett meghívón látható 2010.04.30:17h, Pilisvörösvár Schiller gimi
MÁV: Nyugatiból Pilisvörösvárra (Esztergomi vonal) - 15.52 még jó, az 16.30-ra van Pilisvörösváron. (460 Ft 100 %-oson)
VOLÁN: Árpád híd autóbusz-állomásról - 15.45 még jó, az 16:23 -ra van Pilisvörösváron. (300 Ft 100 %-oson)
személyautó: Hűvösvölgyből kb. 16.15-kor egyeztetett időpontban egyeztetett személyekkel

kislegényt ne

nem vagyok én pedofil! (ugye DetoX? xD) a kislegényekkel csak a baj van... bár mint a mellékelt ábra mutatja, nekem a negyokkal is...
majd otthonról újragépelem, tessék készülni egy jó adag önsajnáltatásra x'D

ja, a fontosabbik... Dhark ballagása hány órakor lesz?

kislegény - kisregény ; kisleány - hát nem elfelejtette a dlága!

Ne a postba írjatok, ha egy mondatnál hosszabbat írtok, vagy egy percnél hosszabban írtok.
Szövegszerkesztő, jegyzettömb, kőtábla.
Ha megvan, AKKOR lehet bemásolni, és így nem veszik el semmi sem abból a sokk zsenilis godúlatyból, ami a két fületek között termett!
Valamit az időzítésről s e n s h i számára.

Ez a csapat a jelenlegi formációban október közepén kezdett alakulni, mint a Böszörményi könyvsorozat olvasóköre. Aztán a hóiszonyok miatt Gyula bá nem tudott feljönni Pestre egy meghirdetett dedikálásra. Akik ott voltunk,azok megszerveztük, hogy számítógépen keresztül ő látott minket, mi láttuk őt és megalapítottunk egy Csoportot (a Xilka Szabadegyetem Lilith kara) ami időnként össze jött a könyvsorozat ürügyén. Először havi egy alkalom, majd havi kettő rögzített helyeken (Montázs teaház, Arany 10 kultúrház). Aztán megszűnt az Aranytíz mint fogadólehetőség, és elkezdük a Lilith körutat járni: a könyvsorozat helyszíneit meglátogatni. Eddig voltunk a Lipóton és a Megyeri temetőben, mint helyszíneken.
Közben voltunk jó páran a Szent István Gimnázium színjátszókörének előadásán, ahol az Oscar-t néztük meg, mert egy közülünk fellépett(Dugong). Volt egy koncert is (Kodama fivérek), akik május harmadikán megint játszani fognak (19h), és páran el is megyünk (most jut eszembe, még nem vettem át a nagyobb tételnyi füldugót).
Ja, és ápr. 30-án megyünk Veresvárra egy ballagásra, mert egy a csapatból elballag. Fejjel lefelé.
A következő alkalom valamikor a hó végén lenne hagyományosan de páran most érnek (érettségi), és nekem is meg kellene csinálnom vagy két cikket meg egy cakkot :-( Egyébként is ebben hóban már háromszor láttam a tollas barátomat, és most éppen nincs Wasabim a számára. Bár már ígérte a szállító.

hmm

na, erre írtam egy kisregényt és nem tudta elküldeni... majd ha lesz hozzá energiám, újragépelem...

"ha tiszta fele akkor élsz,ha ez,akkor meghalsz"

Két-Arc is ezt mondta és mire ment vele?
Meg halt.
Ha te úgy gondolod,hogy a sötétet látod,ám legyen,de ne vedd komolyan.
szerintem.
én ezt csináltam.
ha meg a távolságot tekintjük mértéknek,akkor ennyire szeretitek egymást?
ez tök jó dolog.
de néha csak össze futtok nem?

talán

Talán mert különbözöl tőlük,s amit nem ismernek,attól félnek.csupán a félelem miatt háborúk is törtek ki.belém is belém kötnek nap nap után,s bár tudom h engem is szeretnek páran,nálam is ott a másik fél aki nem,s ezért mondom otthonomnak a sötétséget,az árnyékokat.a miértre ennyit tudok mondani,s bár lehetne,de nem tudom elfogadni,s az önbizalmam is minimális.íme az élet,aminek semmi értelme,és mégis éljük,létezünk,hosszútávon mégse kifizetődő.mit lehet tenni?sokan mondják,hogy élvezzük az apró örömöket,de hogyan lehetne ezt,ha közben folyamatosan megaláznak az emberek,beszólnak,vagy épp megvernek,megvetnek,csak azért mert másként gondolkozok?vannak olyan élmények,amikről sokaknak foggalmuk sincs,s ők könnyű szívvel mondják,hogy: van remény,élvezd a kis dolgokat,meg a jövő szebb lesz.de ha se a múlt,se a jelen nem kecsegtett szép dolgokkal,akkor miért hidjem hogy jobb lesz a jövő?akkor lenne jobb talán,ha felnyitnák a szemüket az emberek,s nem a külsőn,meg a zenei ideálon lennének fennakadva,de ez lehetetlen,mert mindig kell a gyengének egy még gyengébb,hogy erősnek hihesse magát,s azok akik gondolkodnak,nem fognak visszaszólni,mert mi értelme is lenne?dióhéjban semmi,így maradnak a kések a szívekben,s nem lehet tenni ellene semmit,és ez az amit nem tudnak azok,akiket mondjuk nem vert az apja,nem vették körbe más emberek s rúgdostak,vagy akiket nem szúrt hátba egy igaznak hitt barát stbstbstb.Bár jól hangzanak szavaik,igazából nincs joguk ilyesmiket állítani,mert lényegében foggalmuk sincs mit érezhet az úgymond: áldozat.

de nem megy...

igen, ti szerettek... és közben ott van a faterom aki szerint semmirekellő vagyok, a hím, akinek csak arra kellettem, a másik,. akinek arra se, ott vannak, akik belém kötnek az utcán... minden éremnek két oldala van... én sajna pont a sötétet látom... és ha tényleg szeretnivaló vagyok, akkor miért történt ez velem?

Ön bizalom?

Ezen még dolgoznod kell Syni!
Ha Ő szeret, és én szeretlek, és még vagyunk egy páran aki szeretünk, akkor te is szerethetnéd magad.
Ja, és ez nem csak rád vonatkozik.
Ha hiszed, ha nem, sok embernek ez a legfontosabb problémája, amit nem tud átlépni. Az hogy nem tudja elfogadni Önmagát!
Azt mondja, hogy csúnya vagyok, kövér vagyok, túl magas vagyok, túl alacsony vagyok, túl okos vagyok, túl buta vagyok ....
Vagy, aki vagy, hiszen aki teremtett az a VAGYOK.
Hozott anyagból kell dolgoznunk - de lehet.
Ön bizalom?
Bízzon magában. Ez lesz az önbizalom.
Biza!
A többi csak lom!
Így gondoLOM.

jajj

én viszont kifejezetten csodálkozom, hogy nem utáltok... pedig azt hittem, hasonlítok rátok picit, de ezek szerint nem...

eddig még nem volt baj

Azt hiszem eddig még mindenkit be tudott fogadni a csapat
- ha én vagyok a szint, azt könnyű meghaladni :-)
Lehetne az új nicknevem norma, no?
Engedje meg, hogy bemutatkozzam: Nor manó.

azért

én azért kíváncsi vagyok... meg aztán hátha közelről is bírnám szegénykét ^^

:D

Na ugye! A távolság előnye!
Szerintem ezt tartani kellene ... csak hogy ne csalódj!

tán jót is tesz

távolról például kifejezetten jófejnek tűnsz :D ki tudja, mit fogok gondolni, miután találkoztunk...

távolság? idő? - ugyan!

... akkor nem lesz gyengébb az összetartás???
----
Távolság? Idő? - Ugyan!
Nem azon múlik.
Gondolj azokra, akik nap nap után fizikailag együtt vannak - gyűlölködve.
Darvas Iván énekli Szimonovnak a Várj reám című versét. Lehet összetartás nagy távolság ellenére.
Vagy vegyünk egy régebbi történetet. Több mint kétezer éve imádkoznak és énekelnek Jeruzsálem békéjéért (shalom) és az érzés nem kopik nemzedékek során keresztül.
Messze vagy. Stimt. Nem látjuk sem a bibircsókjaidat, sem a vasorrodat. :-)
Távolság? Idő? - Ugyan!
Nem azon múlik.

na ja

de ha ugy vesszük akkor télleg keveset találkozunk de akkor nem lesz gyengébb az összetartás???

hepivan

nem hiszem el, bár most épp boldog vagyok... de a tegnap tényleg jó volt ^^

Ne hidd el!

Ne hidd el, hogy valamikor majd jobb lesz.
Nagyobb az öröm ha megtörténik.
Az adott helyzetből kell a maximumot kihozni.
Persze, az hogy mennyi az a maximum és hogyan lehet kihozni, azt nem tudom.
Nekem is voltak hullámvölgyeim, de egy részét átdefiniáltam lokális maximumnak :-)
Tegnap jó esténk volt - a zenekar nem mindig volt hallható :-)
lms.JPG
Ha fiú lennél, akkor két lokális maximumot rajzoltam volna - tudod ők gyakran csak arra gondolnak. A sörre. Vagy a teára.

káröröm?

most szívesen írnám, hogy de jó, nem vagyok egyedül, de ez egyákltalán nem jó. bár mi, pesszimisták legalább csak pozitívan csalódhatunk :$ amúgy meg, ha már az okoknál tartunk, engem elégszer pofozott az élet ahhoz, hogy nehezen higgyem el, hogy valamikor majd jobb lesz...

ismerős. Én is mindíg ezt

ismerős. Én is mindíg ezt szoktam másokak mondmo hogy csak pozitívan, de én a világárt se fogadnám meg. Ez mér van így? ( erre nem kell válaszolni, költői kérdés volt).

jó az :)

tudod, ha ritkán látunk, még jobban fogunk neked örülni ^^ fő a pozitív gondolkodás... (milyen jó, hogy ezt csak másoknak tudom tanácsolni, de hogy én egyszer megfogadjam... pfff...)

értem ám.....

értem a viccet,ja délről...
egyébként szabad így emlegetnetek,és ez sztem jo...
ja helikopteres járatok,de egyszer én is feltudok jönni,3havonta-talán

mint a Sátánkában

szóval ha valaha is jössz, akkor nagyon délről... :)de ez tényleg elég húzós távolság :( mindegy, remélhetőleg egyszer meg tudjuk oldani, majd csinálunk ilyen helikopteres különjáratokat ha nagyok leszünk... addig meg legalább virtuálisan itt vagyunk neked, a semminél talán több ez is...

lent délen

Nagymágocs?
Lent délen. Lent délen, édes éjen édent remélsz!
Most ez tőlem énekelve rémisztőbb lenne.
Hódmezővásárhelyen eltöltöttem egy éve - mint kotona. Nem szívesen emlékszem vissza.
Szegeden elittam másfél évet, mint egyetemista. Nem sokra emlékszem vissza.
Most már Nagymágocs is a térképemre kerül - olybá veszem, hogy van ott valaki közülünk.
Ugye vehetlek úgy, mint aki hozzánk tartozik, és akkor ez nem távolság kérdése.

Csinálhatunk egy térképet, hogy ki hol van éppen - fizikailag.
Nekem több barátom már nem kerülhet fel rá, de mégis itt vannak velem.

ajjaj

Csongrád-megye......Nagymágocs
És te?

...

ha szabad kérdeznem, az ország melyik részében laksz?

most elbújok a tükröm elöl

Nem sértődtem be.
Csak túúúlságosan máshogy gondolkodom.
Ami az ilyen beszélgetést illeti nem tudok elutazni,mert nincs hozzá kedvem(pénz-hiány).
Alázatosan köszönöm észrevételeteket,és bocsánatotokat.
Amen

ez a közösségi érzés nálunk ...

Valahogy volt egy ilyen érzésem:D
Bárki bármikor félreért - már negyedkor.
Tulajdonképpen ehhez smiley sem kell, mert egyrészt van aki nem kedveli, másrészt nem vicc. Így igaz.
Tényleg ez a közösségi érzés nálunk ... :-)
.. ja, és ez nekünk jó!