HENOCH APOKALIPSZISE

Mivel több levélből is az derült ki, hogy a 6... 5... 4... olvasói úgy hiszik, Enoch alakját Gyula bátyó "csak úgy" kitalálta és építette fel, azért most közzé tesszük

a valódi Enoch (más írásmódban Henoch) Apokalipszisét, vagyis annak az apokrif (a Bibliába be nem válogatott, de az abban szereplő írásokkal kb. egyidős, sokak által épp oly szentnek tartott irat) másolatát, mely feltárja, ki is volt Enoch.
enoch.jpg
ENOCH FELEMELKEDÉSE

Az alább letölthető szöveget Hamvas Béla fordította, és az Édesvíz kiadónál jelent meg. Ebből is láthatjátok, hogy a 9... 8... 7... sorozat világa nem légből kapott! Épp úgy, miként a regényben felbukkanó Fatimai Jóslat, Enoch alakja is vallástörténeti alapokon nyugszik, így nem csupán szórakozást, de tudást is ad.
enoch-b_0.jpg
ENOCH APOKALIPSZISÉNEK TEKERCSDARABJA

SPOILER VESZÉLY!
Az alábbi kézirat olyan információkat is tartalmaz, melyek ronthatják a majdani 3... 2... 1... c. regény élvezetét, hisz Enochról még a sorozatban ki nem derített titkokat is elárul. Így tehát rátok bízzuk, elolvassátok-e - de úgy gondoljuk, érdemes!
A kézirat forrása: http://www.terebess.hu/keletkultinfo/henoch_apokalypsise.html

lETÖLTHETŐ ITT:

Káin és Ábel történet egy

Káin és Ábel történet egy szimbólum.
Káin az anyagi embert szimbolizálja, Ábel az Istenit. Erre is utal, hogy az áldozati füst merre szál. És az egész történet nem két konkrét emberről szól, hanem két archetípusról. Még pontosabban a szabad akaratról. Káin és Ábel valójában az ember maga, a kettősség benne, ami arról szól, hogy mit választ az ember. Benne van egy isteni principium és az anyagi világ körülötte. Aztán az ember rendszerint megöli magában az istenit, és választja az anyagit. Aztán persze, hogy örök bolyongásra van ítélve, mert nem találja többé a helyét.
Amúgy mint a legtöbb (nem mind) pentateuhosz-i írás, így ez is szimbolika, tanmese az emberről, az embernek.

Kain

Ezzel a feltételezéssel mindössze annyi a problémám, hogy Kain-t Isten örök bujdosásra ítélte, s így valószínűleg örök életre is kárhoztatott. Az özönvizet túlélhette az átok miatt, megölni pedig senki sem merte, hisz az hétszeres halállal lakolt volna érte. Remélem az emlékezetem nem csal, sajnos nem néztem utána a Bibliában.

Enoch és Káin

Nos, itt bukik ki, hogy rengeteg író, rengeteg történet állít fel különböző világképeket, persze a saját kedve, fantáziája, igényei szerint. Így született az a nézet is, hogy a vámpírok Káin leszármazottai. Az a helyzet, hogy ha valaki tényleg odafigyelve tanulmányozza mindezek alapját, a Bibliát, akkor azt veheti észre, hogy abban is rengeteg az ellentmondás. Elsőként az, hogy Káin ugyebár megölte Ábelt, méghozzá fiatalon, így Ábelnek nem lehettek leszármazottai - vagyis minden ember Káin leszármazottja kéne, hogy legyen! Persze ez homályos, mert Ádámnak és Évának lehettek, sőt, talán voltak is más gyermekeik, szóval azoktól származhatott az emberiség.
De! Enoch nem lehetett Káin gyermeke, mivel Noé, a bárkakészítő unokája volt, s valamivel a vízözön után, tehát jóval Káin után élt. De erről egész pontosan lehet olvasni Enoch Apokalipszisében, így ahelyett, hogy az én esetleges tévedéseimre hagyatkoznátok, szánjátok rá az időt, hogy elolvassátok a fenti irományt - megéri!

Henoch

Én hallottam Henochról, szégyen vagy nem szégyen, de a Lara Croft: Tomb Raider- The Angel of Darkness nevezetű számítógépes játékban (az Henoch evangéliumán alapul).
Ja, és asszem Jókai Mór Fekete Gyémántok című regényében is van róla valami--> angyalok jöttek a Földre, emberekkel házasodtak, a gyermekeik csodálatosak voltak, aztán jött az özönvíz:( (?)
Na, kiokoskodtam magam.

...

Üdv.
Őő csupán egy gondolat ezzel kapcsolatban.Nekem mintha úgy rémlene,hogy Enoch ,Káin egyik(legidősebb???)gyermeke volt,tehát egy ősvámpír....Meglehet,erről is ír a fordítás,de még nem olvastam.
Tisztelettel: darkhero