TALÁLKOZÓ AZ ÍRÓVAL

NOVEMBER 7-én 11 órától ÓBUDÁN, a PLATÁN KÖNYVTÁRBAN

NOVEMBER 7-én 11 órától ÓBUDÁN, a PLATÁN KÖNYVTÁRBAN(Budapest, Arató Emil tér 1. bejárat a Kadosa utca felől) Böszörményi Gyula író találkozót és előadást tart a világ sötét oldalán élő(holt) lényekről, a 9... 8... 7... sorozatról, valamint dedikál.
A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

(mozdítsátok meg a hátsótokat, mert az író baromi ritkán jön fel a fővárosba!)

nov 7_0.JPG

Hm.

Megjegyzés,nem a Hölgy miatt késtünk,hanem mert félreinformálták,tehát nem az Ő hibája volt:)))

Én bánom, hogy az előadás

Én bánom, hogy az előadás után nem maradhattam tovább, de nekünk mozijegyünk volt a húgommal, úgyhogy menni kellett... Ennek ellenére azért az előadás fantasztikus volt! *mosoly*
Mellesleg, az én brigádom is eltévedt - én vezettem őket, de végül sikerült odatalálnunk, hála élelmességünknek és néhány segítőkész járókelőnek. *vigyor*

Uff. Megint szólottam.

=)

én is nagyon boldog voltam, hogy ott lehettem, és ömm...elnézést, miattam tévedt el és érkezett később darkhero...tájékozódási készségem...no, de nem ez a lényeg.=) A többiekkel együtt teljesen Gyula bátyó hatása alá kerültem, és szerintem az egésznek vhogy nagyon közvetlen, barátságos hangulata volt. Jól éreztem magam. (ez ritka...)
oh, és utána is örültem, h beszélhettem sok-sok aranyos, kedves, értelmes emberkével.
oooh, még mindig a hatása alatt vagyok. =)
Köszönöm az alkalmat! =)

Szombat

Nagyon jó élmény volt ottlenni,egyáltalán nem bántam meg hogy emberek közé merészkedtem *:)*
Egyik barátomat kértem meg hogy kísérjen el,aki nem olvasott eddig Gyula bátyó könyveket és nem nagyon tudta mire számítson.
(Kicsit késtünk és meglepődtünk a teljes odaadással figyelő kisgyerekek láttán,de aztán már mi is elmerültünk Gyula bátyó szavaiban.)
Annyira nagy hatással volt rá az előadás meg Gyula bátyó ,hogy ahogy ideje lesz rögtön elolvassa a 9...8...7-sorozatot :) Furcsa, de jó élmény volt azokkal találkozni meg beszélgetni akikkel itt "virtuálisan" folyamatosan fórumozunk meg olvassuk egymás írásait..:)

3..2..1

Gyula bátyóval most cseréltem e-mailt (nálam van az Övé), és mivel itt a honlapon igény esete merült fel, megígérte, hogy felteteti a "3..2..1" borítóját nek tek/ünk, amit a talin láttatok - már aki. Szó szerint azt írta, hogy "Intézem, jó gondolat!".
(+történt - keres7ed a honlapon!)

danke!

Köszönöm magusocska a leírt dolgokat :D

:))))

Nos,örülök,hogy ott lehettem,igaz,eltévedtünk,de azért csak-csak odaértünk:D A borító tényleg jó lett,s nem zavar hogy lesznek benne angyalok majd(Gyula bátyó: Most jönnek az angyalok,ami lehet nem fog neked tetszeni :D).A kisemberek engem is megleptek,de jó hogy érdeklődtek:))Viszont a számítógépes játék kérdés fájt....Összességében,jó volt,s annak is örülök,hogy beszélhettem párakkal:))minden jót,darkhero

éljen

köszi, hogy leírtad őket!
*örök hála, mínusz nátha* (mi?)
harap az eleje. jujj!

csincsilla és Platon

A csincsilla, az tényleg jó beszólása volt Gyula bátyónak. Annak idején Platont (aki az ideák fogalmát megalkotta) cikizték azzal kortársai, hogy "A lovat látjuk, de hol a lóság?".
Szóval a jó-rossz és a többi filozófiai alapfogalom az gumi. Rágható. Ma Koltai rágja.
Valamelyik gyulafan mesélte, hogy az egyik találkozón egy szakmai jegyzet volt a kezében (matek, magyar, óhéber kabbalista – mindegy) és mindenki, aki arra járt, és számára idegen volt a téma, az „leszegényemberezte”. Csak az egyik leányzó (akinek az apja hasonló témában matat) bólogatott, hogy „aha” és ezzel elfogadta az ő mindennapiságát. Szóval nem tudjuk az szubjektumot (személyes létünket) kizárni nem hogy a véleményalkotásból, de még a környezetfelmérésből sem.

Rendben, akkor megosztom

Rendben, akkor megosztom azokat a kifejezéseket, amik nekem újak voltak, és nagyon tetszettek. Na, meg persze, egy-két érdekes elszólást is.

Ez egy vicc, az egyik srác mesélte ott, nekem baromira tetszett (csecsemőnek minden vicc új):
"Két bolygó beszélget:
- Képzeld, van valami Homo Sapiensem...
- Nekem is volt, de hamar elmúlt."

Aztán, mi volt még... Ja, a "szobakukac" kifejezés, mert eddig mindenfélét hallottam már a szobában kuksoló emberre, csak ezt nem.
Akkor, az egyik lány felhozta a létezés témáját (hogy Isten sem a Jó, sem a Rossz, hanem maga a létezés), erre Gyula bátyónak volt egy érdekes válasza, amint baromi jót röhögtem magamban:
"...lehetne a csincsilla maga a létezés, de akkor nem tudod megtapogatni, milyen jó puha, meg harap az eleje..."
A "harap az eleje" ütött. *ikszdé fej*
Persze, nem negatív értelmű volt ez a válasz, csak egy példa arra, hogy a létezés is mennyire megfoghatatlan...

Előre is elnézést az esetleges fura megfogalmazásért, nem tudom eldönteni, alszom-e, vagy ébren vagyok. (Ritkán érzek ilyet, de akkor egész nap ilyen vagyok.)

Körülbelül ennyit gyűjtögettem, a többit nem írtam le.

világ sötét oldalán élő(holt) lények

?
Beküldő: MCR. Beküldés időpontja: 2009. november 7. 20.21.
Mit takar az, hogy ,,a világ sötét oldalán élő(holt) lényekről"?
--------------------------------------------------------------

A világ antopomorf (emberi értelmezés szerinti) felosztásában van jó és rossz, világos és sötét, jing és jang. Pl. Voldemort szerint nincs értelme az ilyen felosztásnak: az Ő véleménye szerint vannak az erősek és a gyengék. Mógus idézi őt: "Ő tanított meg rá, hogy nincs jó és rossz, csak hatalom van, és azok, akik túl gyöngék hozzá, hogy megszerezzék...". (HP és a bölcsek köve 114 old.) Az erősek meg tudják valósítani céljaikat, akik nem, azok elbuknak, és azok a gyengék.
Ez a felosztás. Ezek szerint a hely, a sötét oldal, az a valamilyen értékítélet szerinti rossz, vesztes oldal.

Itt vannak a lények, akik élők és holtak. Persze ez sem egyszerű (egyértelmű).
Az élő az nem csak a mozgást jelenti! A holtak feltámasztása, és mozgásba hozatala elég sok hit szerint lehetséges. Sőt! A Biblia szerint Jézus halottaknak nevezte azokat a farizeusokat, akik szeretet nélkül, csak a törvény száraz ismeretében, és kezelésében ítélkeztek. Az az élő, aki újjászületik és hitben követi őt (és később szellemileg újra meg újra meghal, főnixköröket leírva).
A legkülönbözöbb mitológiákban élnek-léteznek egymás mellett az élő és a holt lények, és az ő lehetőségük, mozgásterük nem minden esetben hasonló. Gyula bátyó Gergő világában is megtalálod őket, de minden mitológikus világképben.
Jelen esetben a 9..8..7 , 6..5..4 kapcsán volt szó a két világ lakóiról [mert ő nem Voldemort követője :-)], akik ugye élnek és holtak.

OK?
- - - -
Végül, csak azért, hogy én se legyek egyértelműen világos vagy sötét. Világos?
Pál apostol azt írja az egyik levelében, hogy "inkább én kárhozzam el, mint hogy ti legyetek tudatlanok". Szóval, az, hogy valaki a sötét oldalon helyezkedik el, az lehet, hogy nem azért került oda, mert gonosz volt, hanem ...

másold másold másold másold...(stb)

amiről úgy gondolod, hogy közkinccsé kell tenni.
légyszíves! (Dharknak) *szivecske, meg egyéb remek dolgok*
(vajon miért ismétlek meg mindent ennyiszer? bocsi, ha kezd idegesítő lenni, szóljatok! majd igyekszem visszafogni magam. csak még nem múlt el az eufóriám...és ahogy elnézem nem is fog egy darabig. nagyon földobott ez a nap..örülök, hogy titeket is.)

Sajna én sem tudtam ott

Sajna én sem tudtam ott lenni,egyéb elfoglaltságok miatt.A kövin azért ott leszek!
A borítóra én is kíváncsi vagyok,de főleg a tartalomra!

miről maradtam én le..

nemigaz.. minden jórol lemaradtam. a borítóra annyira kiváncsi lettem volna. egébként énis elkeztem kutatni de még semmi.. és már tűkön ülök!

?

Mit takar az, hogy ,,a világ sötét oldalán élő(holt) lényekről"?

borochama: Én írtam magamnak

borochama: Én írtam magamnak egy-két olyan elszólást, ami szókincsépítő (jó firkásztanonc minden ilyenre ki van hegyezve *vigyor*), ha kell, bemásolom ide.

magusocska: Hugicámnak végül rögtönöztem hazafelé egy rövid leírást a regény alapján, ha jól emlékszem, a kaftános fődémonról a 987-ből(mindig elfelejtem a nevét és mindig összekeverem a testvérével, melyik is?), ő ezzel megelégedett, de biztos jó néven veszi, ha találunk neki valamit. *vigyor*

Ayame666: Igen, ezen a borítón is IceCat van, mindenképp érdemes megnézni - rögtön nekiálltam a neten kutatni, hisz azon MINDEN fent van, de ez még nincs *szomorú* - egy pár szárnnyal guggol rajta ha jól emlékszem. Összességében egy jó kép, de a hatást úgyis úgy éri el, ha látja az ember. Nekem "különösen" tetszik! *sejtelmes vigyor* (és mivel nem bírja ki: X3 *cicavigyor*)

Uff. Ich hab' gesprochen.

extra extra

*boldog boldog*

Dhark, semmi baj, teljesen meg van bocsátva, el van felejtve, meg amúgyis.
klassz a noteszod *mosoly* (nekem is van, csak megfeledkezdtem róla, hogy magammal vittem. pedig nagyon nagy beszólások voltak. amiket jobb megjegyezni. *nyhaha*)

most minden dupla dupla

a borító

én nem voltam írjátok már le milyen a borító. nagyon kiváncsi vagyok rá azon is Ice Cat képe van? * nagy csillogó szemekkel vár a válaszra*

Hi Dhark! Ha a hugódat

Hi Dhark!
Ha a hugódat idecipeled a képernyő elé, akkor idepakolhatja a kérdését.
Vagy Gyula bátyó, vagy valamelyikünk csak összehozza a választ - ami ugye először is 42, de lehetne 43..42..41 alakú is :-)

- - -
"Kishúgom hiányolta a dzsinneket, de nyuszi volt, nem merte feltenni a kérdését!"

Tényleg szuper volt a

Tényleg szuper volt a találkozó. utánna úgy éreztem, másképp látom a dolgokat. a legszebb az volt az egészben, hogy még anyámat is lekötötte a dolog(megjegyzem,nem sok remény fűztem hozzá). A 3...2...1... borítója eszméletlenül jó lett. alig várom, hogy a kezemben legyen a könyv! Engem, hogy őszinte legyek, meglepett, hogy kissebb gyerekeket is láttam.
az anyuka, aki "vitatkozni akart" nekem valahogy nem volt színpatikus(ez magánvélemény volt)

A mai napom valami extra

A mai napom valami extra különleges volt, mert ahhoz képest, hogy a Városban voltam - ahol általában kétszáz a vérnyomásom alaphelyzetben, tudjisten miért... - tök nyugis, békés és szenzációs napot tudok magam mögött. Az előadás zseniális volt, a könyvborító meg szívmelengető meglepetést tartogatott nekem! *elérzékenyült mosoly, könnycsepp törölgetés*
Kishúgom hiányolta a dzsinneket, de nyuszi volt, nem merte feltenni a kérdését - legközelebb majd felteszi, ha módja lesz rá! *mosolyog*
Összességében csak annyit tudok mondani: nagyon szépen köszönöm a fantasztikus napot, előadásostul, mindenestül!

Na, és persze türelmetlenül várom a könyv megjelenését, most már csakazértis! *vigyor*

Off: Még egyszer HONTO GOMENNASAI Borochama, amiért összekevertelek titeket, nem szoktam ilyet!! *kínos vigyor, hajlong*

jól esett...

de annyira! ez a nap. a találkozó. és a beszélgetés. az emberek. Gyula bá.
áh. remélem több ilyen jó napom is lesz. nagyjából úgy éreztem magam utána, mint aki megvilágosodott. *haha*
ti hogy vagytok vele?

3..2..1

Tegnap éjszaka befejeztem a 3..2..1-et.
Szerintem olyan mint a "Csillagok háborúja" vagy a "Batman". :-)
Legalábbis abban az értelemben, hogy van egy lezártnak "tűnő" egység, és ha sokat szívjuk a szerző vérét, akkor lehet iratni vele egy előzményt, meg köztes részt, meg egy részletet egy másik szereplő szemszögéből ... ti is tudtok erre példákat.
A talin elég sokan voltunk, volt aki késett, volt aki korábban ment el... Tényleg volt egyáltalán jelenléti ív?
Ja, könyveket lehet aláiratni, akkor Gyula bátyó írt alá.
Te melyik könyvet is irattad alá, Denisse?

Úgy tűnik nem csak én nézem

Úgy tűnik nem csak én nézem az órát, hátha gyorsabban telik úgy az idő... *lefejeli a billentyűzetet, és elalszik*
Jóéjt mindenkinek, viszlát ho(n)lap!

can't wait...

legyen már holnap!

fájdalom

Néhány hete olvastam csak a könyveket, de felkerült a legjobb 5-ös listámra, és ez nálam nagy szó, mert elég erős a mezőny, rengeteget olvasok. Belehalok, hogy nem tudok elmenni szombaton, de 2 hete már beterveztem a fél társaságnak egy kis plusz munkát a melóhelyen. Remélem hamarosan lesz még ilyen alkalom, mert tényleg nagyon nagyon nagyon szerettem volna elmenni. Piszkosul dühít, hogy nem tudok lelépni bentről...

Kár.

Kár,pedig jó lett volna mind2 dolog,azért még ott leszek:)

gomen~ + egy hír

helyesbítek. :D Klau-chan és boro-chama együtt tévednek majd el. de ha mégsem, akkor reszkessetek. m(^-^)m
befejeztem mindkét könyv olvasását. Gratula az írónak. :) kell a folytatás. :3

321 és Susyék

Sajna mindkét kérdésre negatív a válasz. A könyv a dedikálás napján még nem lesz kész, akkor megy nyomdába, még a borítóval és a térképpel küzdünk.
Susyék pedig azért nem lesznek ott, mert a könyv megjelenése után az Aranytíz Művházban tervezünk egy könyvbemutatót, és oda szeretnénk hívni őket, ha sikerül, de a dátumot még mi se tudjuk.

Boro?!

Na de Boro-chan!
Nem úgy volt,hogy együtt megyünk??
én inkább így fogalmaznám az utolsó sorodat:
ha sikerül, akkor...semmi nem ment meg titeket Boro-chama és
Klau-chan idiótizmusától!
hehe^.^